Petitchef

Piept de curcan cu ciuperci ?i t?ie?ei pentru wok

Ingrediente :

- piept curcan cubule?e – eu am pus cam 350 grame

-8-9 ciuperci medii

-2 c??ei usturoi

- 1-2 tulpin? praz

-1 r?d?cin? ghimbir

-un ardei rosu

-t?ie?ei pentru wok – 50-60 grame

-4 linguri ulei de m?sline

-2 linguri sos de soia

-curry pudr?

-salvie

-sare

-piper



În primul rând punem carnea la marinat.

Într-o caserol? se pune pieptul de curcan, peste el se pun cele dou? linguri de sos de soia, o lingur? de ulei de m?sline, o lingurit? pudr? de curry, o lingurit? salvie uscat?, sare ?i piper.

Se amestec? ?i se pune caserola în frigider timp de 1-2 ore.



Usturoiul ?i ghimbirul se toac? m?runt ?i apoi  într-un mojar se transorm? într-o past?.

Prazul ?i ardeiul se toac? m?runt.



În wok se pun dou? linguri de ulei de m?sline, se adaug? pasta de usturoi cu ghimbir.

L?s?m s? se c?leasc? un minut ?i ad?ug?m prazul ?i ardeiul.



Dup? ce s-au înmuiat pu?in legumele ad?ug?m ciupercile t?iate cuburi.



Le c?lim pu?in ?i apoi ad?ug?m 2 c?ni cu ap? ?i le l?s?m s? fiarb? pân? ce s-au fiert ciupercile.

Cât timp fierb ciupercile scoatem carnea de la marinat ?i o prajim pe grill.



Dup? ce au fiert ciupercile ad?ug?m t?ie?ei ( ai mei nu au necesitat fierbere prealabil?).



 

Când au fiert t?ie?ei ad?ug?m pu?in curry, “dregem” mâncarea cu sare ?i piper ?i putem servi al?turi de pieptul de curcan.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

POFT? BUN?!


Filed under: Curcan







Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de curcan umplut cu ciuperci, masline si cascaval
Piept de curcan umplut cu ciuperci, masline si cascaval
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Piept de curcan în sos oriental
Piept de curcan în sos oriental
4 porții
37 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Legume si creveti la wok
Legume si creveti la wok
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei