Petitchef

Pipe con broccoli e pancetta ( Paste cu brocoli si sunca afumata)

Pipe con broccoli e pancetta ( Paste cu brocoli si sunca afumata)



Ingredienti(per 4 persone): 300 gr di pipe , 500 gr di broccoli, 1 spicchio d'aglio tritato finemente, 200 gr di pancetta affumicata a dadini, olio extravergine d'oliva, sale, pepe
Preparazione: Lavare i broccoli, dividere le cimette in 2-3 cime ciascuna ed eliminare il gambo se stopposo (altrimenti tagliarlo a piccoli tocchetti); far bollire in una padella abbondante acqua salata e immergervi le cimette del broccolo. Dopo 5 minuti unire le pipe e cuocere fino a quando la pasta sarà cotta al dente.

Intanto soffriggere la pancetta in una padella nel proprio grasso assieme all'aglio tritato; quando la pancetta sarà ben rosolata spegnere il fuoco e tenerla al caldo. Scolare la pasta al dente controllando che anche il broccolo sia cotto (dovrà risultare ancora sodo e non disfarsi) e tenendo da parte mezzo mestolino dell'acqua di cottura.

Accendere nuovamente il fuoco sotto la padella della pancetta, versarvi la pasta assieme ai broccoli, salare, pepare generosamente, aggiungere un filo di olio extravergine d'oliva e l'acqua di cottura tenuta da parte; lasciare insaporire per un paio di minuti. Servire le pipe con i broccoli con una spolverata di grana e un pò di peperoncino rosso.

ingrediente ptr. 4 persoane:300g paste, 500g brocoli, 200g sunculita afumata, 1 catel de usturoi tocat fin, ulei de masline, sare, piper.
Preparare:spalati si desfaceti in buchetele brocolul, eliminati piciorul daca este prea matur(daca e tanat taiatil cubulete); intr-o oala fierbeti apa si adaugati buchetelele. Dupa 5 minute adaugati si pastele si fierbeti pana cand pastele sunt "al dente"(brocolul trebuie sa fie fiert dar nu foarte tare).Intre timp frigeti sunca taiata cubulete intr-o tigaie cu putin ulei si usturoiul tocat. Scurgeti pastele impreuna cu brocolul si il adaugati peste sunca prajita. Amestecati bine totul, sarati si piperati si lasati cateva minute sa se amestece toate gusturile. Serviti pastele cu putin parmezan si ardei rosu tocat marunt....pofta buna







Comentarii:

27/05/2015

Tocmai am gatit-o! A fost foarte apreciata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/06/2014

Este o reteta excelenta ,f usor de preparat si f f gustoasa..

(0) (0) Abuz
21/01/2014

Se pot face si cu spaghetti?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gradina de paste (humus si legume mici)
Gradina de paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă One pot pasta - tagliatelle cu somon si broccoli
One pot pasta - tagliatelle cu somon si broccoli
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1 h 10 m
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Broccoli – un superstar nutritional! Broccoli – un superstar nutritional!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează