PLACINTE ARDELENESTI CU BRINZA SARATA, BRINZA DULCE, VARZA SI MERE

Azi e simbata si pentru ca am vrut sa mincam ceva bun, am facut placinte :Aluatul l-am facut din 1 kg de faina alba trei nule Baneasa cernuta impreuna cu 1 lingurita sare fina, 60 g drojdie proaspata frecata bine cu 1 lingurita de zahar si 700 ml apa calduta (se framinta doar pina ce se omogenizeaza aluatul, nu mai mult) .Apoi 50 ml ulei de masline am pus pe masa si am impaturat aluatul pina ce a absorbit tot uleiul.





Desi poate parea ca se lucreaza cu mult ulei, vreau sa spun ca pentru 16 placinte folosesc doar 150 ml de ulei, nu mai mult dar il tot intind pe masa si pe miini si de aceea totul pare uleios. Pofta buna la placinte !
Daniela , bucatarie moldo-ardeleneasca
Comentarii
anonymous
Par usor de facut si sint pe gustul tuturor cred?