Poale'n brau

Poale'n brau

Duminica a fost la noi matusa mea si ne-a adus branza sarata, proaspat facuta. Avea un gust incredibil de bun. Mi-am amintit de branzoaicele mancate la Cluj in timpul studentiei si avand marar pe balcon repede m-am apucat sa fac branzoaice sau poale'n brau, cum se numesc in Moldova.

Pentru aluat am pus 20g de drojdie la dospit in putina lapte caldut si 1 lingura de zahar. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente, 500g de faina, 1 lingurita de sare, 100g de unt topit in 200ml de lapte, 1 lingura de zahar si 2 oua, am adaugat drojdia si am pus totul la dospit pentru 1 ora (cat sa dubleze volumul).

Pentru umplutura am omogenizat 250g branza sarata, 1 lingura de zahar, 2 oua, 2 linguri de smantana (data viitoare o sa pun mai putina smantana, un pic din branza a iesit in timpul coacerii :-)))) ) si mult-mult marar.

Am intins aluatul, l-am taiat in patratele (mi-au iesit 26 de patratele), am pus in mijlocul fiecaruia din umplutura si fiecare patrat am adunat catre mijloc, in forma de plic. I-am uns cu ou batut si i-am copt 35-40 de minute.


P Prajituri, torturi pentru copii si nu numai :-))))

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.44/5, 39 voturi 4 comentarii

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

Maxim

abuz

anonymous

Excelenta reteta imi aduce aminte de placintele mamei mele, chiar acum ma pun sa fac si eu!!!

abuz

anonymous

Foarte buna reteta

abuz