Petitchef

Potjiekos - mancare pura sud africana



Pentru prietenii mei dragi care stiu bine ca sufletul mi-a ramas tot la tarisoara asta Africa de Sud, care dupa parerea mea este cea mai frumoasa tara de pe pamant, mergeti sa vedeti cu ochii vostri, merita. Faceti un wine route in Stellinbosh sau vizitati oyters farms in Knysna, ca sa nu mai vorbim de safari, ehhhh este superba, daca vreti va propun un tur de cate zile doriti voi, acum ca am avut prietenii mei dragi in vizita sambata, bineinteles e vorba de Laura si Guido, care de aceasta data nu au venit singuri, m-am hotarat sa fac aceasta mancare sud africa, mi s-a facut tare dor de tarisoara asta.

Deci acest Potjiekos este de fapt o mancare cu carne si legume intr-un ceaun, eu nu am avut si am folosit o cratita foarte mare, toata savoarea este ca se face intr-o zi la foc mic de gratar, adica se incepe de dimineata, la o cafea si se termina seara la un vin,bine mai mult vin:




avem asa: 1, 1/2kg muchi de vita taiat cuburi mai mari tavalite in 3-4 linguri de faina alba si boia dulce. Carnea se pune la prajit intr-o cratita pana se rumeneste bine pe toate partile.


Apoi eu am curatat: 5 morcovi de marime mijlocie, 5 cepe, o telina, alba adica radacina, ciuperci cam jumatate de kg, o conopida toate le-am taiat felii.Puteti sa folositi ce vegetale doriti totul este sa porniti de la cele care fierb mai greu care trebuie sa le puneti primele iar apoi cele care firb mai usor, cum sunt ciupercile, conopida in cazul meu.




Dupa ce s-a rumenit carnea, am pus legumele in straturi, adica intai morcovii, apoi ceapa si telina,apoi am pus o sticla de vin rosu, ma gadeam ca aceasta mancare seamana foarte bine cu Boeuf Bourguignon, am lasat la foc foarte mic pe aragaz, cam o ora, aopi am pus ciupercile si conopida. Atentie mare nu trebuie mestecat, trebuie lasat sa fiarba asa foarte incet in straturi cum au fost puse de la inceput.Se lasa la fiert cat de mult puteti, adica vreo 4 ore, focul trebuie sa fie foarte, foarte mic cu capacul pus pentru a fierbe si legumele de deasupra care nu sunt acoperite cu vin.

Aceasta bunatate de mancare merge cu o garnitura cu orez sau doar salata verde.





Sa nu credeti ca a mai ramas ceva sambata dupa cina, nimic am ras tot ca si termitele, a fost festival la gurile noastre. Garnitura am facut un orez indian cu cardamon, curry, turmering iar pentru copii am incropit un orez salbatic la care am adaugat dupa ce a fiert putin ulei de nuca, este absolut genial, se gaseste in Carrefour in sticle micute subtiri. Pofta buna, la acesta mancare deosebita va recond un vin rosu adevarat, un Cianti de acolo din Toscana sau un vin rosu din Africa de Sud un Merlot - Meerlust- Stellenbosh.












Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei