Irish Coffee Cake (Made Oana Durican )http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2010/12/irish-coffee-cake.html Prajitura cu glazura Ingrediente
I.)8 Albusuri se bat cu 250 gr zahar .Se adauga vanilie ,zeama si coaja de la 1/2 lamaie mare.
Apoi se amesteca cele 8 galbenusuri si 200 gr faina.Se coace in tava (de pandispan )
II.)Se taie mai putin de 1/3 din blat dupa ce s-a racit ,il faramitam si il inmuiem cu 150 rom sau 150 sirop(facut din 6 Linguri apa +6 Linguri zahar+O sticluta esenta rom)
Se freaca 1 pachet unt cu 200 gr zahar si cu 300 gr nuci macinate(sau o cantitate mai mica de nuci,dupa cum avem si dupa preferinta).Se adauga zeama de la 1/2 lamaie .Se unge blatul cu dulceata peste care se pune crema a II-a.
III.)Glazura
-5 Linguri zahar pudra se freaca cu 3 Linguri apa +4 Linguri cacao .Se freaca pana ce devine lucioasa
Dupa ce crema s-a racit (se pune la frigider)se fac e aceasta glazura si se pune imediat
peste prajitura ,altfel se intareste si nu se mai poate intinde.
Pofta Buna !
Si incercati si o Reteta clasata pe locul al treilea la sectiunea Desert la
Concursul Bucataras -Premium -Reteta anului 2010 -Dna.Oana Durican
http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2010/12/irish-coffee-cake.html