Petitchef

Pudra de fructe si o inghetata delicioasa

Pudra de fructe si o inghetata delicioasa

Raw strawberry powder

Si uite cum zboara frumoasele zile de primavara si cum ne lasa doar amintirile unor clipe parfumate de splendoarea pomilor in floare, de soarele bland si cald si de pamantul rodind a verdeata. Si n-ar fi pacat sa ramanem cu un gust amar dupa dorul acestor minunatii si sa nu profitam de roadele timide dar parfumate ale primaverii?

Framantata de ganduri, mi-a venit intr-o zi ideea de a crea pudre de fructe pentru a le folosi in aromarea deserturilor care nu necesita adaos de apa (inghetata de banane, macaroons, etc). Si cum capsunile incep deja sa fie in sezon am inceput cu ele. Insa ideal ar fi fost sa mai astept oleaca pentru a profita de dulceata si aroma capsunelor adevarate, neaose. Insa ideea acelor pudre frumos colorate si aromate ma urmarea non stop asa ca intr-o zi am purces la piata si am cumparat 2 kg de capsuni-gigant, din care un kilogram s-au transformat in minunata pudra aromata.

Flori de cires. Sakura Pudra de fructe

fructe, la alegere (capsuni, banane, piersici, pere, mere, caise etc) in orice cantitate

Ideal este sa alegeti fructe fara prea multi samburi (de ex. zmeura, murele, dudele se exclud) si nu foarte zemoase deoarece dupa deshidratare isi micsoreaza mult volumul si va ramane foarte putina pulpa.

Fructele se spala si se curata, dupa caz, de samburi, codite sau frunze.
Se taie felii potrivite: nici prea groase dar nici prea subtiri caci fie vor avea nevoie de foarte mult timp pentru a se usca fie vor iesi subtiri ca o foita.
Se pun feliile pe tava aparatului de deshidratat pe care am pus hartie de copt.
Se deshidrateaza pana la uscarea completa a feliilor de fructe.
Feliile uscate se rasnesc intr-un robot mic pana rezulta o pudra fina. ATENTIE insa sa nu supraincalziti robotul caci va rezulta o pudra umeda.
Pudra rezultata se pastreaza in borcane bine inchise, in care se pun 2-3 plicuri de perle de silicon (eu le-am luat din borcanse de suplimente). Acestea au rolul de a absorbi orice potentiala urma de umezeala.
Borcanele se pastreaza in camara, vreme indelungata.

--- * ---

Eu am folosit pudra de indata in combinatie cu minunata inghetata de banane. Inainte, daca foloseam capsunele crude, inghetata se inmuia prea tare insa acum am ajuns la textura perfecta! Iar gustul este pe masura!

Raw strawberry-banana ice cream

Inghetata de banane cu pudra de capsuni

IMG_9712IMG_9715IMG_9718IMG_9721

Urmatorul fruct pe lista: banana! Oh, si abia astept sa-mi fac tot felul de borcanase umplute cu arome delicioase si 100% naturale, de fructe! Mmmm ? ? ?

Raw strawberry-banana ice cream










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
6 porții
14 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Înghețată vegană cu fructe roșii și cremă de banane
Înghețată vegană cu fructe roșii și cremă de banane
4 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Înghețată cu iaurt și zmeură
Înghețată cu iaurt și zmeură
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dame blanche, inghetata perfecta
Dame blanche, inghetata perfecta
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
6 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Inghetata de casa-petitchef
Inghetata de casa-petitchef
8 porții
4 ore
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează