Petitchef

RACITURI / PIFTIE / RACI

RACITURI / PIFTIE / RACI ... asta e o treaba serioasa ... pana acum am luat-o in ras, dar mi-a dat doua palme de Craciun, si de atunci am pus-o pe lista treburilor serioase :D

Avem nevoie de:
- picioare de porc proaspete si afumate (cereti adidasi la macelar, stie exact despre ce e vorba :)))) )
- o bucata de carne macra
- sorici de porc (pentru gelatina)
- 4-5 morcovi mari
- 2-3 capatani usturoi
- boabe de piper

* adidasii se spala bine-bine de tot, se cresteaza la degete, se curata de par, piele murdara, tot ce poate deranja si se pun intr-o oala maaaaaaaaaaare
* la fel se procedeaza si cu carnea macra (ideal e sa fie afumata!)
* morcovii se curata, se spala si se pun intregi in oala
* acoperim totul cu apa - ATENTIE!!! NU SE MAI COMPLETEAZA CU APA DELOC!!!
* se lasa sa fiarba mult, se curata de spuma pana nu mai scoate deloc
* fierbem la foc mic cateva ore ... neacoperit !!!
* cand zeama e suficient de gelatinoasa (incercati sa va lipiti doua degete cu ea :D- daca merge, e ok) adaugam jumatate din usturoiul curatat si zdrobit
* lasam sa fiarba mai departe, tot la foc mic, inca 1-2 ore
* la sfarsit adaugam si restul de usturoi si stingem focul
* il lasam asa 10 minute, cat sa intre aromele una-n alta, cum zice jamie "sa se intrepatrunda aromele":P

^ acum e momentul cheie ... cu o paleta se scoate carnea si adidasii - ATENTIE!!! trebuie sa se desfaca de pe oase, atunci e gata!!!
^ se pun intr-un vas mare si se lasa sa se racoreasca putin
^ apoi se desfac de pe oase si se portioneaza in castronelele pregatite frumos pe masa
^ strecuram zeama si adaugam in fiecare castronel
^ se lasa peste noapte in balcon sau, in cazul meu in bucatarie cu geamul deschis ;)
^ dimineata veti constata daca v-au iesit sau nu :)))))
^ daca totul e "beton" in castronele, a iesit!!!!
^ daca aveti o ciorba acolo, ati dati "chist" (vorba unui mare intelept moldovean :P) si va invit sa puneti din nou zeama in oala si sa porniti focul ... incepe o noua aventura ... :)))))







Comentarii:

14/11/2020

Sarea unde este?
Sau nu se adaugă așa ceva.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează