Petitchef

Reginette

Reginette

Reginette Napoletanescrie pe cutie si mai erau si integrale, pe site-ul Barilla nu am mai gasit modelul asta.

Modelul asta de paste a aparut la Napoli, li se mai spunea si “fettucelle ricce“, au fost rebotezate la un moment dat “Mafaldine” in onoarea printesei Mafalda de Savoia care, se pare, avea o pasiune pentru arta culinara. Ca sa li se puna in valoare forma rafinata, se foloseau sosuri foarte simple, cum am facut si eu, desi cartierul e departe de a fi aristocrat.

reginette napoletane

Mai facusem reginette cu pesto, acum am facut alt sos, motivat atat de nenorocirea asta de gripa cat si de ideea sosului burro e oro, neavand insa nici o legatura cu el.

Asadar in afara de pastele fierte conform indicatiilor de pe ambalaj, am folosit rosii pasate(de mine, puteti cumpara la conserva), ceapa, smantana amestecata cu usturoi si ulei de masline.

Am calit ceapa, am adaugat rosiile si am condimentat (puneti ce va place, piper, oregano, eu am folosit un condiment primit pe care scrie “Osmanish Et Bahrati” care habar nu am ce contine, sigur ceva ardei, nucsoara, mai multe, nu imi dau seama, e iute dulceag, daca stie cineva ce inseamna sa imi zica si mie).

Cand a scazut apa am adaugat smantana amestecata cu usturoi si am lasat sa clocoteasca pana au fiert pastele, adica aproximativ noua minute.

Ma uitam si la reteta de pe cutie, faina si simpla. Ma gandeam daca trag o oza de aproape la prezentarea lor artistica si zic ca am facut-o eu ca sa ma laud, ce ar fi? Ca iar mi-am gasit poze furate pe diverse site-uri, ce, eu nu pot sa iau din astea profi?

Nu pot, glumeam, dar surasul e amar, tare ma enerveaza hotiile astea internaute.

Am pus si pastele si am mai amestecat pe foc. Si pe urma distractie, ca nu le-am rupt si ca sa le pun in farfurii a fost o distractie, am stropit peste tot in jur, unde mai pui ca noi mancam la calculatoare sa vezi ce fain arata monitoarele acum :DAsa e in tenis.

Stiu ca e o reteta foarte simpla si foarte neitalieneasca, dar este de asemenea foarte, foarte buna, parerea noastra. Puteti folosi si smantana dulce, de gatit, ma rog, insa mie mi se pare ca asta fermentata are mai mult haz in amestec.

Desert: modafen, nimesulide, paracetamol, fervex, d’astea.

hard roc aleluia










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu ardei și brânză proaspătă
Paste cu ardei și brânză proaspătă
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
20 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu somon și dovlecel
Paste cu somon și dovlecel
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta italiana de paste
Tarta italiana de paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează