Petitchef

Reginette

Reginette Napoletane scrie pe cutie si mai erau si integrale, pe site-ul Barilla nu am mai gasit modelul asta.

Modelul asta de paste a aparut la Napoli, li se mai spunea si “fettucelle ricce“, au fost rebotezate la un moment dat “Mafaldine” in onoarea printesei Mafalda de Savoia care, se pare, avea o pasiune pentru arta culinara. Ca sa li se puna in valoare forma rafinata, se foloseau sosuri foarte simple, cum am facut si eu, desi cartierul e departe de a fi aristocrat.

reginette napoletane

Mai facusem reginette cu pesto, acum am facut alt sos, motivat atat de nenorocirea asta de gripa cat si de ideea sosului burro e oro, neavand insa nici o legatura cu el.

Asadar in afara de pastele fierte conform indicatiilor de pe ambalaj, am folosit rosii pasate (de mine, puteti cumpara la conserva), ceapa, smantana amestecata cu usturoi si ulei de masline.



Am calit ceapa, am adaugat rosiile si am condimentat (puneti ce va place, piper, oregano, eu am folosit un condiment primit pe care scrie “Osmanish Et Bahrati” care habar nu am ce contine, sigur ceva ardei, nucsoara, mai multe, nu imi dau seama, e iute dulceag, daca stie cineva ce inseamna sa imi zica si mie).



Cand a scazut apa am adaugat smantana amestecata cu usturoi si am lasat sa clocoteasca pana au fiert pastele, adica aproximativ noua minute.

Ma uitam si la reteta de pe cutie, faina si simpla. Ma gandeam daca trag o oza de aproape la prezentarea lor artistica si zic ca am facut-o eu ca sa ma laud, ce ar fi? Ca iar mi-am gasit poze furate pe diverse site-uri, ce, eu nu pot sa iau din astea profi?

Nu pot, glumeam, dar surasul e amar, tare ma enerveaza hotiile astea internaute.



Am pus si pastele si am mai amestecat pe foc. Si pe urma distractie, ca nu le-am rupt si ca sa le pun in farfurii a fost o distractie, am stropit peste tot in jur, unde mai pui ca noi mancam la calculatoare sa vezi ce fain arata monitoarele acum :D Asa e in tenis.



Stiu ca e o reteta foarte simpla si foarte neitalieneasca, dar este de asemenea foarte, foarte buna, parerea noastra. Puteti folosi si smantana dulce, de gatit, ma rog, insa mie mi se pare ca asta fermentata are mai mult haz in amestec.



Desert: modafen, nimesulide, paracetamol, fervex, d’astea.

hard roc aleluia










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.