Petitchef

Salata de ridichi de negre

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2-3 ridichi de iarna 2 morcovi, ½ telina 2 lingurite de miere 2 linguri otet 3 linguri de ulei ½ lamaie piper

Mod de preparare: Ridichile de iarna, morcovii si telina se curata, se spala se dau pe razatoare. O parte din ridichi se taie in felii subtiri si se aseaza separat in salatiera. Peste acestea se toarna otetul, uleiul si mierea pentru a le lua din tarie. Se pune apoi in salatiera si continutul dat prin razatoare. Se condimenteaza dupa gust. Ridichea este colecistochinetic?, antirahitic?, cur??? rinichii ?i ficatul de substan?e nocive. La utilizare, ridichea trebuie cît mai pu?in prelucrata, de aceea se consuma ca atare sau în salate combinata cu alte legume. Pentru cei care nu suporta gustul ei se recomanda sa stoarca ridichea inainte de a o amesteca cu morcovii sau telina, pentru a indeparta zeama ce li se pare amara. Pofta Buna!








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de ridichi de negre
Salata de ridichi de negre
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salata de ridichi cu chefir
Salata de ridichi cu chefir
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata cu rucola, fenicul si ridichi
Salata cu rucola,fenicul si ridichi
4 porții
15 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata de pepene in pepene
Salata de pepene in pepene
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
1 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Secretele Coacazelor Negre Secretele Coacazelor Negre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei