Petitchef

Tarte tatin

N-o sa va plictisesc cu legenda delicioasei tarte, o gasiti pe Wiki. In doua vorbe vreau doar sa subliniez ca e buna tare, foarte usor de facut si merge si cu alte fructe decat traditionalele mere - incercati pere (cu cardamom, scortisoara si anason), prune (cu vanilie si nucsoara), banane (cu ce va cade sub mana) etc :)

Duminica am cumparat niste mere acrisoare si mi-am batut joc de ele-n caramel. Le-am spalat, curatat si taiat in felii. Intr-o tigaie care poate intra fara probleme in cuptor am pus 100g de zahar, 100g de unt si am lasat-o pe aragaz la foc mare, amestecand din cand in cand, pana situatia s-a topit caramelos in bulbuci aurii. Am adaugat merele (plus niste scortisoara) si le-am lasat la caramelizat vreo 10-12 minute, amestecand ocazional. Nu va faceti griji - nu se ard. Am aruncat putin brandy in tigaie, am flambat si am luat-o de pe foc.
Photobucket
Am luat apoi o foaie de aluat de foitaj, am taiat-o rotund - ceva mai mare decat tigaia - si am pus-o peste mere, impingand marginea in jurul lor.
Photobucket
Apoi a intrat la cuptor vreo 15-20 de minute (poate mai putin - n-am cronometrat de fapt :p), pana ce aluatul era rumen-auriu.
Photobucket
Am rasturnat-o pe o farfurie (cu mare grija, ca nu vrea nimeni arsuri cu caramel - trust me!)
Photobucket
Si am mancat-o cu prietenii :)
Photobucket








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: