Petitchef

TURTA CU JUFLA

TURTA CU JUFLA

O reteta complicata si pe cale de disparitie pentru ca, desi in trecut bunicile noastre o faceau la fiecare Craciun acum foarte putini o mai fac, asta si pentru ca inainte se facea cu seminte de canepa iar acum este interzisa cultivarea canepii . Soacra mea insa reuseste sa faca in fiecare an turta cu jufla, nu cu seminte de canepa ci cu seminte de dovleac si este foarte buna. Face o cantitate foarte mare pentru ca trebuie sa imparta la toate rudele, toata lumea asteapta o portie de jufla in apropierea Craciunului de la ea. Turtele sunt simple facute doar din faina, apa si sare, iar crema are seminte de dovleac, miez de nuca, zahar si esente.
" Procesul de fabricare " incepe cu semintele de dovleac care sunt prajite iar apoi maruntite.
Au fost maruntite in robotul de bucatarie si mai apoi date prin masina de tocat piper pentru ca trebie sa fie foooarte fin macinate.
Dintr-un aluat facut din faina, apa si sare se fac turtele care se coc pe o tabla pe aragaz

si apoi se baga in cuptor pe spatele tavii de cuptor pentru a se usca mai bine, trebuie sa fie foarte uscate.
Peste semintele maruntite de dovleac se pune apa
iar amestecul acesta se trece printr-o sita deasa pentru a separa intr-un fel miezul de coaja.
Dupa ce sunt trecute prin sita mama le mai tece si printr-un tifon sa fie sigura ca nu mai ramane nici o cojita.
Apa cu miezul se pune la fiert insa nu trebuie sa fiarba ci doar sa se incalzeasca pentru ca asa se separa crema din apa.
Crema se v-a ridica deasupra insa trebuie sa aveti grija sa nu dea in fiert pentru ca nu mai poate fi aleasa crema. In locurile unde pare ca incepe sa fiarba mama toarna cu cana apa rece pentru a stopa fierberea.
Apoi alege crema de deasupra, crema care este apoi amestecata cu miez de nuca maruntit, cu zahar, coaja de lamaie si esente.

Turtele se rup apoi si se inmoaie in apa care a ramas dupa ce a fost aleasa crema si se pun in tava straturi alternative de turte si crema.




Trebuie lasate o zi pentru a absorbi foile toata crema.

Iese o prajitura delicioasa, cine a mancat stie depre ce e vorba.









Comentarii:

Ioanenache, 12/12/2019

10 daca era cu s-ta de canepa,Se gaseste in piata,eu am luat 3 kg cu 30 lei

(0) (0) Abuz
21/01/2012

E super de buna!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Turta dulce - Simbolul Sarbatorilor de Iarna Turta dulce - Simbolul Sarbatorilor de Iarna Retete de...turta dulce Retete de...turta dulce Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează