Petitchef

Friptura de pui cu busuioc si branza de capra

Felul principal
3 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Se desprinde usor pielea de pe pietul de pui si se pun frunzele de busuioc una langa alta,pana acoperim toate suprafata.
  • Asta-i branza care am folosit-o noi,e scumpa ,asa ca puteti cumpara branza romaneasca de capra,rasa pe razatoare mica,eventual amestecata cu o lingurita de smantana si pusa peste stratul de frunze de busuioc.
  • Se pun pieptii,presratai cu sare si piper ,in tava,in cuptorul incins la 200*c dupa ce s-au rumenit si copt,incercam cu furcutita,dupa cum se vede trebuie sa ramana suculenti nu iasca,ii scoatem si-i servim.
  • A uitat sa notez timpul,pentru ca am controlat ce se intampla in cuptor:Cand au fost rumeniti,i-am scos.cred ca dupa 35-40 de minute.Data viitoare am sa notez timpul si am sa vi-l spun.


Poze

Friptura de pui cu busuioc si branza de capra
Friptura de pui cu busuioc si branza de capra - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

costi1960, 07/07/2015

Mai fratilor, cind o sa intelegeti ca amestecul carne / brinza este extrem de indigest?
La evrei este chiar interzis de religie (de data asta bine motivat) sa consumi la aceeasi masa cele 2 alimente.
Motivarea este extrem de simpla: atit carnea cit si brinza, pt. o buna digestie, necesita enzime specifice. La o masa, organismul uman nu poate secreta decit una din ele asa ca ori carnea, ori brinza ramin nedigerate = ficat + colecist chinuite = boli de digestie.
Mai sanatoasa este o friptura zdravana cu salata cu/sau legume fierte decit melanjul din aceasta asa-zisa reteta "haute gastronomie".

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/07/2015

Pare buna

(0) (0) Abuz
nimeni, 07/07/2015

Imi pare rau de reteta, dar prepararea este deficitara din punct de vedere al exprimarii si totul e o "varza ".
Parerea mea este sa pun pieptul de pui pe un pat de busuioc,nu deasupra conform retetei, apoi de ce sa platesc piept de pui cu pielita si s-o arunc, nu inteleg unde se pune sarea si piperul peste pui sau peste branza cu smantana ??

(0) (0) Abuz
07/07/2015

Patru bucati de piept de pui pentru trei portii mi se pare prea mult. Nu ati specificat gramajul pieptului de pui, ca daca il luam din comert are in jur de 500 grame. Altfel poate sa fie bun vad ca fara garnitura, doar cu salata, sanatos.

(0) (0) Abuz
07/07/2015

De ce sa nu zici "fleur de sel"? E tabu? Care data viitoare?

(0) (0) Abuz
09/12/2013

Foarte interesant

(0) (0) Abuz
simina, 09/11/2010

Ador reteta asta, a iesit excelent.Multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă One pot pasta cu branza de capra si spanac
One pot pasta cu branza de capra si spanac
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulouri cu carne uscata si branza de capra
Rulouri cu carne uscata si branza de capra
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează