Petitchef

Pate de ficat cu ciuperci

Aperitiv
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
250 g ficat de pui

3-4 ciuperci proaspete

30 g unt

50 ml smantana

2 catei de usturoi

50 ml vin alb sau rosu

50 g stafide

sare, vegeta, piper, boia dulce

busuioc verde

Preparare

  • Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte. Intr-o tigaie, topim untul si
    prajim ficatul si ciupercile.
  • Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si mai lasam pe foc 1-2 minute. Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta ,piper, boia dulce, 2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.
  • Pasta se pune intr-un castron , pe fundul caruia am pus stafidele si se da la rece.
  • Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider si pana la 1 luna in congelator. Atunci cand il aducem la masa rasturnam castronul pe o farfurie.

Întrebări:




Comentarii:

24/10/2011

O RETETA FANTASTICA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâte de ficat cu ceapa caramelizata
Pâte de ficat cu ceapa caramelizata
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pate din ficat de pui foarte bun pentru pitici.
Pate din ficat de pui foarte bun pentru pitici.
6 porții
1h15m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1h45m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.