Petitchef

Gyozas cu pui

Cu siguranta cunoasteti gyozas, galustele acelea chinezesti care ne innebunesc cu gustul lor. Ce ziceti daca le-ati face dvs. acasa? V-am pregatit o reteta mult mai usor de realizat decat v-ati imaginat ;-)
De la aluat pana la umplutura, explicam pas cu pas toate etapele realizarii, gratie explicatiilor noastre scrise, fotografiilor si videoclipului ;-)
Antreuri
15 porții
35 min
30 min
10 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

15

Aluat:

Umplutura :

Gatitul :

Preparare

  • Etapa 1 - Gyozas cu pui
    Aluatul:
    Amestecati faina si sarea intr-un castron folosind cu o lingura. Adaugati treptat apa fierbinte. Cand apa este absorbita, incorporati restul de faina, amestecand manual.
  • Etapa 2 - Gyozas cu pui
    Framantati aluatul timp de aproximativ 5 minute, apoi formați o bila. Infoliati bila si lasati sa stea cel putin 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 3 - Gyozas cu pui
    Umplutura :
    Spalati ciuperca si ceapa verde. Curatati morcovul si ghimbirul. Taiati ciuperca, ceapa verde si puiul in brunoise (cubulete de 2 mm x 2 mm) si tocati la chopper morcovul cu ghimbirul (sau ii puteti da pe razatoare si scurge bine),
  • Etapa 4 - Gyozas cu pui
    Puneti toate ingredientele intr-un castron apoi adaugati putina sare, sos de soia si ulei de susan. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte.
  • Etapa 5 - Gyozas cu pui
    Intindeti aluatul sub forma de carnat de aproximativ 5 cm in diametru si taiat apoi 15 -16 bucati de dimensiuni egale. Acoperiti toate bucatile cu folie alimentara.
  • Etapa 6 - Gyozas cu pui
    Din fiecare bucatica taiata de aluat, formati o bila si apoi aplatizati-o.
  • Etapa 7 - Gyozas cu pui
    Intindeti bine si rotiti discul de aluat pana aplatizati partile laterale si obtineti un disc uniform.
  • Etapa 8 - Gyozas cu pui
    Puneti umplutura in centrul discului de aluat (aproximativ 1 lingurita si jumătate de umplutura). Lipiti mai intai mijlocul discului de aluat.
  • Etapa 9 - Gyozas cu pui
    Apoi indoiti marginile de la capete, de doua ori pe fiecare parte pentru a forma galusca (urmariti tehnica in video).
  • Etapa 10 - Gyozas cu pui
    Pe masura ce gyozas sunt gata, acoperiti-le cu folie alimentara.
    Incalziti putin ulei intr-o tigaie, apoi asezati gyozas in ea.
  • Etapa 11 - Gyozas cu pui
    Cand partea de la baza a galustei incepe sa se intarească, turnati apa pe fundul cratitei si acoperiti timp de 6 pana la 8 minute. Luati capacul si mai lasati sa se rumeneasca cateva minute.
  • Etapa 12 - Gyozas cu pui
    Gata, galustele tale sunt gata! Scufundati-le in sos de soia sau sos fierbinte!

Observații:

Umplutura:
Puteti umple gyozas cu ce doriti, nu ezitati sa inlocuiti puiul cu creveti, carne de porc, carne de vita sau doar o alta leguma, cum ar fi varza chinezeeasca, de exemplu.

Poze

Gyozas cu pui, poza 1
Gyozas cu pui, poza 2
Gyozas cu pui, poza 3
Gyozas cu pui, poza 4
Gyozas cu pui, poza 5
Gyozas cu pui, poza 6
Gyozas cu pui, poza 7
Gyozas cu pui, poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui umplut cu legume si fructe picante
Pui umplut cu legume si fructe picante
6 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciuperci umplute cu carne de pui
Ciuperci umplute cu carne de pui
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui stir-fry dulce acrisor
Pui stir-fry dulce acrisor
2 porții
1 h 10 m
Ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Retete cu carne de pui gata in 30 minute Retete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei