Acest croque-monsieur expres de la airfryer îți va salva prânzurile de la întoarcerea la școală
joi 18 septembrie 2025 09:20 - Adèle Peyches
Întoarcerea la școală nu înseamnă doar agende noi și sarcini noi, ci și o cursă contra cronometru. Cu temele de pregătit, munca care abia a reînceput și senzația de foame care apare, visăm la un prânz rapid, reconfortant și delicios. Și dacă croque-monsieur-ul Air Fryer ar fi noul tău aliat?
În mai puțin de 20 de minute (preparare + gătire), obțineți un croque ultra crocant, o inimă care se topește în gură, un sos bechamel fondant și un gratin perfect - fără cuptor, fără supraveghere și cu un minim de spălare. Rezultatul este un prânz practic și gustos de care se poate bucura toată lumea (copii, studenți, colegi grăbiți).
De ce acest croque-monsieur este perfect pentru prânz
- Economie de timp: se gătește rapid în 10 minute, fără preîncălzirea cuptorului care consumă mult timp.
- Textura perfectă: pâine crocantă și aurie, brânză fibroasă și sos bechamel.
- Ultra practic: asamblare simplă, autocoacere, mai puțină spălare.
- Ușor de personalizat: brânză, șuncă, variante vegetariene... alegerea este a dvs.
Ingrediente:
- 8 felii de pâine pentru sandvișuri (felii mici în acest caz)
- 2 felii de șuncă presată
- 140 g cașcavl ras
Pentru sosul bechamel
- 500 ml lapte
- 35 g unt
- 35 g făină
- sare
- piper
- Nucșoară
Urmați rețeta de mai jos:
Sfaturi utile pentru un croque perfect
- Adaptați brânzeturile: încercați comté, cheddar sau un amestec din cele două, în funcție de gustul dvs.
- Atenție la timpul de gătire: urmăriți-l atent prima dată, deoarece fiecare Air Fryer se încălzește diferit.
- Semnalul "câștigător" în ceea ce privește textura: stratul de bechamel + brânză de deasupra împiedică uscarea croque-ului și garantează un gratar fondant.
- Congelare convenabilă: pregătiți mai multe croques în avans, împachetați-le individual, congelați-le și puneți-le direct în Air Fryer fără decongelare (timpul de gătire se prelungește ușor)
Adèle PeychesRedactor responsabil care abia așteaptă iarna pentru a mânca raclette! Pasionată de gastronomie și mereu în căutarea unor noi delicii culinare, am studiat mai întâi dreptul înainte de a mă întoarce la prima mea dragoste: gustul produselor bune și plăcerea de a împărți la masă :)

Comentarii