Facuta din seva fermentata de agave, licoarea are consistenta si culoarea laptelui, are un gust usor acrisor si in trecut era considerata o bautura sacra. Cand conchistadorii spanioli au ajuns in Mexic in primii ani ai secolului al XVI-lea, ei au gustat o bautura locala numita pulque, facuta din suc fermentat de agave. Obisnuiti sa consume bauturi alcoolice cu ocazia meselor, spaniolii au inceput sa distileze sucul de agave obtinand o bautura mai tare, numita mezcal, precursoarea tequilei, asa cum o cunoastem noi azi.
Bautura „pulque“ era atat de speciala incat o consumau exclusiv preotii si nobilii azteci, numai ca, pana la urma, secretul a fost dezvaluit si oricine isi putea prepara minunata licoare.
Foarte asemanatoare berii, pulque are o concentratie mica de alcool. Fiind bogata in proteine vegetale, carbohidrati, vitamine si minerale, pulque este adesea folosita ca supliment alimentar.
Vinul de palmier este similar cu Pulque intrucat se face din seva. Popular in regiuni din Asia si Africa, vinul de palmier, de asemenea, numit Toddy, este o bautura alcoolica facuta din seva palmierului de vin - Raphia vinifera. Seva este extrasa din floarea de palmier prin taierea unei gauri si plasarea unui container sub ea. In India vinul de palmier fermentat se numeste Kallu si este extrem de acru si acid.
Este o bautura pe baza de porumb intalnita in special in America de Sud.
Noi am inlcus-o in aceasta lista din cauza modul de preparare care o face mai speciala. Porumbul macinat (malaiul) se mesteca pentru a fi hidratat cu saliva si apoi este pus in vase mari din lut unde se amesteca cu apa calda si lasat la fermentat. Chicha a fost mult timp asociata cu poporul incas care folosea aceasta bautura in timpul ritualurilor de scarificare.
Se spune ca cea mai buna chicha se fabrica in Bolivia, in Valea Alto, din provincia Punata. Bolivienii beau chicha intr-un bol facut din coaja unui fruct tropical, pentru a se bucura de intreaga savoare a bauturii.
Nu exista niciun mister la aceasta bautura ciudata. Sticlele gigant contin vin de orez sau alcool de cereale, soparle, serpi, scorpioni sau alte taratoare infioratoare. Otrava acestora a fost anihilata, in procesul de fabricare al vinului. In schimb, licoarea este considerata sanatoasa si este benefica sanatatii.
Vinurile cu sarpe si scorpion sunt cunoscute ca un medicament natural, utilizat pentru a trata diferite probleme de sanatate, cum ar fi reumatismul.
Aceste licori pe baza de orez sunt considerate si un puternic afrodisiac natural.
Comentarii:
FOARTE INTERESANT
Interesant
Usor de produs si sanatos
Articol foarte interesant, în ciuda faptului că cunoașterea a 4 băutură "CHICA" și că aici, în Brazilia unele locuri pune șarpe în picături. recunoscător
Imi place idea...
Este interesant, insa contine cateva greseli de ortografie