8 motive pentru a manca alimente ecologicePrincipiul de baza al agriculturii ecologice este de a produce cantitati optime de produse alimentare de calitate nutritiva ridicata, fara utilizarea ingrasamintelor artificiale sau substantelor chimice sintetice.

Agricultura ecologica nu utilizeaza produsele alimentare modificate genetic, promotori de crestere sau hormoni; subliniaza necesitatea de a mentine o gestionare adecvata a terenurilor si are drept obiectiv echilibrul dintre viata animalelor, mediul natural si culturile alimentare. Agricultorii ecologici nu folosesc pesticide sau erbicide.

Iata cateva motive pentru a manca alimente ecologice:

1. In general, produsele ecologice contin mai multe vitamine, minerale si alti nutrienti in comparatie cu produsele conventionale. S-a demonstrat ca produsele ecologice contin mai mult calciu, fier, magneziu, crom, antioxidanti si vitamina C.

2. Alimentele ecologice nu contin OMG (organisme modificare genetic). Alimentele modificate genetic au inceput sa fie comercializate din 1994 si inca se afla la un stadiu experimental.

3. Este mai sanatos pentru sol pentru a cultiva organic. Agricultura ecologica foloseste metode de productie care nu sunt daunatoare pentru mediu si care protejeaza solul si apa.

4. Agricultura ecologica este mai putin toxica pentru agricultori. S-a demonstrat ca agricultorii care au intrat in contact cu pesticide au prezentat un risc crescut de a dezvolta maladia Parkinson.

5. Fructele nu sunt maturate cu ajutorul etilenei, care este folosita uneori pentru a coace artificial un numar de fructe cultivate conventional. Etilena e un hormon vegetal de maturare a fructelor (in special a bananelor).

6. Produsele locale, ecologice sunt adesea recoltate la maturitate si livrate in aceeasi zi, ceea ce inseamna ca sunt proaspete si aromate.

7. Agricultorii ecologici nu folosesc pesticide sau erbicide. Produsele crescute in agricultura ecologica se dezvolta in cea mai naturala forma posibila.

8. Carnea, pasarile de curte, ouale, produsele lactate, ecologice provin de la animale care nu sunt crescute cu antibiotice sau hormoni de crestere.