9 retete de... sushi

Sushi este un preparat compus dintr-un orez usor dulce, lipicios, realizat dintr-o combinatie de otet si orez dulce (racit la temperatura camerei inainte de a fi folosit), infasurat cu alge marine, denumite nori, sau ingredientele pot fi plasate in centrul orezului care este infasurat apoi in alge marine sub forma unui rulou. Dupa ce sushi este rulat, acesta poate fi taiat in forme cilindrice.

Cele mai des folosite soiuri de pesti sunt tonul, macroul, somonul si tiparul de mare. Icrele de peste sunt si ele folosite la prepararea sushi-ului. Unele ingrediente posibile pentru un sushi includ pe langa peste si fructe de mare, legume crude sau fierte. Ridichea japoneza murata, avocado, castravete, sparanghel, si alte legume specific japoneze pot fi folosite ca si ingrediente la prepararea sushi-ului.

Condimentele cu care se serveste sushi sunt: sosul de soia (Shōyu) si Wasabi (hrean japonez). De asemenea, ghimbirul murat numit Gari este de obicei servit cu sushi. Bucatile de sushi se inmoaie in sosul de soia si se servesc cu wasabi si ghimbir murat.

Bautura alaturi de care se consuma sushi este un ceai verde (cunoscut ca Agari in restaurantele cu specific).