Petitchef

Sushi cu somon afumat

Antreuri
4 porții
20 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 portii

175 gr orez cu bobul lung

2 linguri otet

4 lingurite zahar cu granulatie fina

1/2 lingurita sare

2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi)

60 gr somon afumat

1/2 castravete taiat fâsii subtiri

Pentru garnitura

pasta de wasabi

sos de soia

ghimbir murat

Preparare

  • 1 Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.


    2 intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.

    3 Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.

    4 Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.



Comentarii (12):

atena_p2014
atena_p2014, 14/03/2017

Fac des si imi place mult cu ghimbirul murat si sosul de soia.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Doina, 31/01/2019

Reteta este corecta siverificata

(0) (0) Abuz
negru_g2015
negru_g2015, 27/02/2015

Nori sunt niste alge , acum se gasesc si in Kaufland , ele nu se pot inlocui, sunt baza la sushi ele fiind invelisul in care intra orezul legumele si pestele.

(0) (0) Abuz
06/05/2014

Foarte foarte gustos,nu ma pot opri de mincat :D

(0) (0) Abuz
04/03/2014

Beton

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Da reteta asta imi place pt k are somon are peste crud este delicioasa pt k am incercato

(0) (0) Abuz
10/01/2013

Am facut-o de nenumarate ori. Foaaaaarte buna!

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Se poate folosi pe post de otet,ideal, otet de orez, gasindu-se la magazinele de specilitate chinezeasca. Orezul se taie, nu se mesteca. M-a invatat o japoneza sa fac sushi. Pe suprafata de orez, se pune un linie de condimente, paprika, piper si sos soia, pt aspect.

(1) (0) Abuz
04/01/2013

Este se merita .

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sushi cu somon afumat
Sushi cu somon afumat
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sushi
Sushi
8 porții
15h15m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Sushi rolls
Sushi rolls
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Choux cu somon
Choux cu somon
20 porții
55 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

SushiSushi9 retete de ... sushi9 retete de ... sushi5 motive pentru a consuma somon5 motive pentru a consuma somon

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: