Petitchef

Sushi (maki-sushi)

Felul principal
4 porții
15 min
22 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 pachet de alge Nori,

250 g orez,

200 g somon afumat, felii subtiri de morcov fiert si de castravete, sos de soia,

2-3 linguri otet de vin,

1 lingura de zahar, sare.

Preparare

  • A pus orezul la fiert iar spre final am adaugat sare, zahar si otet. A oprit focul atunci cand orezul a devenit consistent. L-a lasat apoi sa se raceasca.
  • Fiindca nu a avut betisoare de bambus pe care sa rulez foile nori, a improvizat cu un suport din plastic.
  • A asezat pe acesta o foaie nori, pe foaie a intins orez uniform, a adaugat somon taiat bucati mai lungi, castravete si morcov.
  • A asezat pe acesta o foaie nori, pe foaie am intins orez uniform, a adaugat somon taiat bucati mai lungi, castravete si morcov.
  • A servit maki-sushi cu sos de soia. De asemenea, se poate servi si cu wasabi.

Poze

Sushi (Maki-sushi), poza 1
Sushi (Maki-sushi), poza 2
Sushi (Maki-sushi), poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Sushi cu somon afumat
Sushi cu somon afumat
4 porții
50 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Sushi
Sushi
8 porții
15h15m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Sushi rolls
Sushi rolls
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Bento Vegan
Bento Vegan
1 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

SushiSushi9 retete de ... sushi9 retete de ... sushi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.