Bite size sau finger food?

Ei bine, daca denumirea articolului v-a bagat in ceata, facem imediat lumina! Recunosc, primul termen “bite size” l-am invatat pe vremea cand fetita mea avea 9 luni si faceam trecerea de la alimentatia asistata la cea independenta. Auzeam in stanga si in dreapta “bite size” pana cand am dat un search pe Google si m-am lamurit ca termenul se refera la bucati mici de alimente care pot fi mancate dintr-o inghititura sau mai multe.

Ei bine, daca ar fi sa facem compartie cu «finger food» diferentele nu sunt prea mari, se refera doar la preparate culinare ce pot fi mancate direct cu mana, fara a ne folosi de cutite, furculite, betisoare sau alte ustensile si care se servesc de obicei la diferite evenimente, petreceri sau chiar si la nunti si botezuri.

Produsele finger food sunt de obicei preparate culinare sau de patiserie, in miniatura, care pot fi consumate in una maxim doua muscaturi dar a nu se confunda cu alimentele care se pot mananca cu mana, de exemplu, hot dog, pizza, hamburgerii, kebabul.

Puteti adapta aproape orice mancare pentru a deveni „finger food”, permitandu-va sa creati mese festive si chiar produse alimentare de lux potrivite pentru o petrecere.

De exemplu, pentru o petrecere de copii este foarte simplu de realizat prin miniaturizarea alimentelor preferate si transformarea in gustari usoare. Ca si sugestie, puteti realiza mini hamburgeri sau mini cheeseburgeri care pot fi consumati in una-doua muscaturi. Un minie hot dog pe bat sigur va fi apreciat de cei mici. Din sandwichurile preparate in mod traditional puteti folosi diverse forme de decupare (stea, patrat, cerc, etc) si veti obtine astfel minisandwichuri in forme amuzante.

Pentru o petrecere de adulti, acest tip de alimente pot la fel de simplu de realizat dar si complex, daca doriti sa ridicati preparatele la un alt nive culinar.

Nici deserturile nu ar trebui sa fie neglijate de catre iubitorii de finger food. Cand vine vorba de optiuni atunci cand va referiti la finger food, cerinta spune ca dimensiunea sa fie mica, in rest doar imaginatia va limiteaza.