Petitchef

Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana

Antreuri
8 porții
10 min
15 min
Foarte ușor
Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana
  • (4.25/5 - 125 voturi)
  • 8
  • 62
Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana
 

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 pachete aluat foietaj

1 albus pt uns

2 cepe

2 ardei grasi rosii (eu am avut doar verde)

35 g unt (sau ulei masline)

6 linguri vin alb sec

200 ml smantana

350 g creveti curatati

sare ,piper

Preparare

  • Un aperitiv delicat cu un gust cremos si delicioooss Puteti impleti aluatul sub forma de cosulete sau sa procedati muuult mai rapid decupand cercuri,taindu-le pe mijloc,si umplandu-le.In oricare din aceste doua variante insa,sunt un aperitiv perfect pentru o masa speciala.


    Intindem aluatul foietaj (sa il cumparati dreptunghiular,nu ca mine rotund,insa era destinat unor quiche) si il taiem in fasii groase de 2 cm si lungi de 12 cm. Preincalzim cuptorul la 220 grade.

    Incepem sa impletim niste cosulete,de fapt ar trebui sa ungem intai fasiile,insa eu am constatat ca e mai bine sa le lasam asa,cel mult sa inmuiem putin degetul in albus si sa il folosim ca adeziv.Eu am lasat cam mult spatiu intre benzi,voi sa le apropiati mai mult.

    Asezam grilajele obtinute peste niste castronele termorezistente sau forme de aluminiu,le usor cu albusul si le dam la cuptor pana se umfla si rumenesc.Le scoatem si le punem deoparte.Eu din al doilea pachet de aluat am decupat cercuri de 10 cm in diametru si le-am dat la cuptor.

    Intre timp punem la fiert apa cu o 1/2 lingura de sare, iar cand incepe sa clocoteasca punem crevetii.ii lasam 3 minute si ii scoatem cu o paleta.
    Taiem feliute 2 cepe le punem la calit cu 25 grame de unt.Taiem feliute si ardeii si ii adaugam.Lasam 1-2 minute,apoi turnam 6 linguri de vin sec alb (daca nu aveti puteti pune si putina apa) si lasam 1 minut.Turnam smantana si amestecam bine.
    Curatam crevetii sau daca erau deja fara carapace ii punem direct peste restul si mai lasam cateva minute,pana sosul scade bine.

    Umplem cosuletele,sau daca alegem varianta discurilor,le taiem in 2 si le umplem.


Comentarii:

30/12/2013

Cred ca le fac de revelion.Trebuie sa fie tare bune.

(0) (0) Abuz
30/12/2014

O sa le realizez si voi comenta!

(0) (0) Abuz
30/08/2012

Excelentttttttttttttttttttttt!

(0) (0) Abuz
30/11/2012

Arata super,incercam in weekend

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Grozaveeeeeee!

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Delicioase

(0) (0) Abuz
elena.bica, 30/12/2013

Deliciosa

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Buna

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: