Dupa orez, taiteii de orez sunt cel mai utilizat produs in Asia. Ingredientele sunt simple: apa si faina de orez. Cu toate acestea, uneori, alte ingrediente cum ar fi faina de tapioca sau amidonul de porumb sunt adaugate pentru a imbunatati transparenta sau a creste textura gelatinoasa si delicioasa a taiteilor.
In cultura chineza, taiteii sunt simbol longevitatii si din acest motiv se servesc in mod trational la zi de nastere si de Anul Nou Chinezesc.
In Japonia, taiteii au fost incorporati in ceremonia ceaiului japonez, iar fabricarea de taitei este considerata o forma de arta. Taiteii au devenit mai cunoscuti in Japonia dupa Cel de al Doilea Razboi Mondial, cand penuria de alimente a fost atat de agresiva iar alimentele uscate, cum ar taiteii, au fost adesea, singura sursa de alimente disponibila.
Exista mai multe tipuri de taitei folositi in bucataria asiatica. Fie ca sunt subtiri, grosi, plati sau rotunzi, fiecare tip de taitei din Asia are propria sa istorie si propriul uz culinar.
Pentru ca nu contin gluten, taiteii de orez pot fi inclusi in meniul celor cu intoleranta la gluten sau boala celiaca.
Comentarii:
Excelent.
Da, dar au indicele glicemic mult mai ridicat decit taieteii din faina de griu.
Diabeticii trebuie s-o evite cu desavirsire !