Franța strălucește la Cupa Mondială de Patiserie 2025. Află cine sunt câștigătorii!

Monday 3 February 2025 16:02
Franța strălucește la Cupa Mondială de Patiserie 2025. Află cine sunt câștigătorii!

Cupa Mondială de Patiserie 2025 a reunit cele mai bune talente în arta dulce pentru două zile de competiție intensă la Lyon, în perioada 24-26 ianuarie, ca parte a prestigioasei Expoziții internaționale de catering, hoteluri și comerț alimentar (Sirha). Având ca temă "patrimoniul mondial", cele 18 echipe concurente au concurat prin creativitate și abilități tehnice pentru a crea piese spectaculoase din ciocolată, înghețată și zahăr. Franța a strălucit, dar a trebuit să se mulțumească cu medalia de argint. Iată o retrospectivă a celor mai importante momente ale acestui eveniment de referință pentru lumea patiseriei ;).


O echipă franceză de primă clasă!

Formată din Haruka Atsuji, Mickaël Guyader și Jérémy Massing , echipa franceză a făcut impresie în cadrul probei de "ciocolată". Massing, care participase deja la ediția precedentă, a adus "o adevărată dinamică competițională" (sursa RTL info ), potrivit lui Franck Michel, antrenorul echipei franceze. În ciuda bunei lor performanțe, francezii au trebuit să se mulțumească cu argintul, deoarece Japonia a dominat datorită unei capodopere de ciocolată lăudată de juriu. "Diferența s-a rezumat într-adevăr la această piesă", a declarat Pierre Hermé, președintele competiției, impresionat de determinarea campionilor japonezi.


Un podium dominat de Japonia

După două zile de competiție intensă la Lyon, Cupa Mondială de Patiserie 2025 a încoronat Japonia pentru a patra oară de la crearea competiției în 1989. Cu un scor de 14,026 puncte, echipa japoneză a depășit Franța (13,621 puncte) și Malaezia (11,696 puncte), care au completat podiumul.

Organizat în cadrul Salon international de la restauration, de l'hôtellerie et de l'alimentatio n (Sirha), acest eveniment reunește cele mai bune talente de patiserie din lume. Tema din acest an, "Patrimoniul mondial", a inspirat câteva creații extrem de inventive. Echipele au avut la dispoziție nouă ore pentru a pregăti un antremet înghețat, un desert de restaurant, o sculptură în gheață și o piesă spectaculoasă din ciocolată.


Un titlu frumos pentru Belgia

Echipa belgiană, revenită în competiție după o absență de opt ani, a obținut un onorabil loc cinci, cu un scor de 11 504 puncte. Formată din Marijn Coertjens, Dieter Charels și Raoul Andriessen, sub conducerea lui Jean-Philippe Darcis, echipa a primit, de asemenea, premiul pentru eco-responsabilitate, care recompensează eforturile depuse pentru o abordare durabilă și inovatoare. Concursul a fost marcat de un nivel ridicat de creativitate și de competență tehnică, atestând încă o dată influența internațională a artei patiseriei.



Acum este rândul tău să coci!

[articol:8000] [articol:6803]


Comentarii

Notează articolul:


MathieuMathieu
Redactor web stagiar la Ptitchef! Ce poate fi mai bun decât un platou de paste cu parmezan? Nimic, cu siguranță! Îmi place să descopăr și să împărtășesc articole de nutriție pentru a avea grijă de voi. Vă invit să le consumați fără moderație.