Invioreaza-te cu un Iaurt Parfait!Un iaurt parfait poate fi dintre alegerile delicioase pentru micul dejun, iar cea mai buna parte este ca este usor de pregatit. Copiii si adultii vor iubi acest preparat, usor de facut si adaptat in functie de preferinte, cu avantajul suplimentar de a fi de cele mai multe ori o alegere sanatoasa intrucat contine iaurt, fulgi de ovaz, nuci, capsuni si afine.

Iaurt parfait poate fi un mic dejun, un pranz, o gustare si incepe sa fie un element de meniu intalnit din ce in ce mai des in cafenele, restaurante fast-food sau cantinele de la locul de munca.

Consumatorii care incearca sa faca alegeri sanatoase ar trebui sa fie constienti ca unele dintre preparate comercializate pot avea un continut mai mare de zahar si grasimi fata de cele facute in casa.

Iaurt parfait poate fi o optiune si pentru o gustare ce poate fi servita pe drum intrucat ingredientele pot fi combinate intr-un pahar de plastic sau chiar intr-un container sigilat. Uneori, se poate face cu o noapte inainte, astfel incat acestea sunt gata dimineata, atunci cand de cele multe ori suntem presati de timp.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie:
- O ceasca de iaurt, cu sau fara fructe. Noi recomandam iaurt scazut de grasimi, simplu;
- Fructe, capsuni, afine, piersici (optional);
- Granola (musli);
- Cereale (optional);
- Gem de fructe sau dulceata (optional)

Pasi de urmat:
1. Alegeti ingredientele din lista de mai sus si nu uitati ca un iaurt parfait este complet personalizabil. Asezati-le in apropierea dvs. ca sa le aveti la indemana;
2. Puneti la rece recipientele din sticla in care veti pregati iaurt parfait. Acest lucru face ca produsele alimentare se raceasca si sa se mentina in stare proaspata;
3. Adaugati in partea de jos a recipientului doar un sfert dintr-un pahar de iaurt, apoi adaugati gem de capsuni (daca doriti sa un plus de dulceata), cereale, faina de ovaz, fulgi de ovaz, fructe, granola sau orice altceva doriti. Toate ingredientele se adauga in straturi pentru un efect vizual cat mai placut!
4. Deasupra adaugati restul de iaurt. Recomandam ca cea mai mare parte din iaurt sa fie deasupra, altfel, in partea de jos riscati ca fructele sa se scufunde si cerealele sa se inmoaie.
Folositi iaurt simplu, astfel va veti bucura de aroma reala a ingredientelor, pe de alta parte daca doriti sa intensificati aroma fructelor folosite (de ex. capsuni) puteti opta pentru un iaurt cu aroma de capsuni.
5. Serviti imediat dupa preparare daca nu va place textura inmuiata a cerealelor!