Cand spui pepene te gandesti la vara, la gustul racoritor al acestuia care ne ajuta sa facem fata cu brio caldurii si care reprezenta cu succes un desert sanatos si foarte gustos.
Pepenele contine 92% apa, iar in zilele de vara, ajuta la prevenirea deshidratarii. Mai contine si vitamina A, ce regleaza producerea de sebum si mentine pielea hidratata.
Pepenele rosu este practic o multivitamina, continand cantitati excelente de vitamina A, vitamina B6 si vitamina C si o serie de nutrienti vitali pentru sanatate. Pepenele rosu are un continut mai ridicat de licopen fata de alte fructe si legume. El mai contine si fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu si potasiu.
Nu contine colesterol, iar continutul in sodiu este foarte scazut. Beta-carotenul descoperit in pepenele rosu stimuleaza vederea, cresterea osoasa. Semintele sale sunt, deasemenea, bogate in proteine, magneziu, potasiu, fosfor, fier si zinc.
Pepenele rosu proaspat se consuma simplu, fara a adauga alte ingrediente sau se poate taia cubulete si adauga la o salata de fructe sau un cocktail.
In unele tari din Asia, semintele sunt prajite si mancate ca o gustare. In unele tari din America de Sud, coaja este folosita ca leguma.
Iar Europa este foarte la moda si inghetata de pepene rosu.
Voi cum il consumati?