Spatula de silicon, practica in orice bucatarie!

O spatula din silicon combina flexibilitatea unei spatule obisnuite din cauciuc cu rezistenta la temperaturi ridicate ale unei ustensile de bucatarie din metal. Spatulele sunt utile mai ales pentru amestecarea ingredientelor uscate si umede, precum si la curatarea partilor laterale a bolurilor. Datorita marginilor netede si flexibile, spatulele din silicon sunt potrivite pentru aceste sarcini de bucatarie.

Un motiv evident de a folosi o spatula de silicon este rezistenta la caldura, datorita punctului de topire foarte ridicat. Spatulele de silicon pot fi folosite pentru a amesteca compozitii extrem de calde sau ajuta la scoaterea produselor direct de la prajire. Expunerea accidentala la temperatura ridicata poate deteriora permanent ustensilele din cauciuc sau material plastic, dar niciodata o spatula de silicon nu se va deforma. Cu toate acestea, temperatura pana la care rezista este variata si depinde de producator. De cele mai multe ori sunt garantate pana la o temperatura de 450 grade, 900 de grade iar unele si peste acest punct. Cand achizitionati o spatula de silicon verificati rezistenta la o temperatura cat mai ridicata.

Un alt motiv pentru a utiliza o spatula de silicon este acela ca nu va deteriora suprafetele unor vase precum cele din Teflon sau cele cu pelicule non-stick.

Spatulele din silicon pot avea maner din metal si baza din silicon, motiv pentru care rezista in timp. Rezista la temperaturi inalte si nu zgarie vasele de bucatarie. Structura lor este flexibila si adaptata pentru a nu imprastia mancarea sau sucurile. Sunt mult mai igienice decat lingurile de lemn si se pot spala la masina pentru vase.