Asemanator la forma si suculenta cu grapefruit, sweetie este la fel de dulce ca un pomelo, dar se remarca prin coaja de culoare verde inchis.
Sweetie este cultivat in prezent in Statele Unite ale Americii, Australia si Israel si in functie de zonele in care este cultivat, se gaseste pe piata in lunile ianuarie-aprilie sau in septembrie-noiembrie.
Unicitatea fructului nu este culoarea verde ci insasi dulceata in sine, care nu provine dintr-un exces de zaharuri naturale ci din cauza lipsei de acid, prin urmare este indicat in curele de slabire (un singur fruct are intre 24 - 40 de calorii).
Fructul contine potasiu, magneziu, calciu, fosfor, vitamina C, B1, B2, B5, fier si licopeina, fiind un puternic antioxidant.
Studiile arata ca sweetie scade colesterolul din sange si tensiunea arteriala, combate gingivita, constipatia, diabetul si raceala. Acizii si gustul specific de grapefruit stimuleaza digestia.
Poate fi consumat simplu sau adaugat in salate, fiind recomandat, in acelasi timp, si sucul de sweetie.
Sucul de sweetie creste pofta de mancare, invioreaza, energizeaza si este recomadat dimineata in loc de cafea.