Trucul este dovleacul (dar nu numai): tort de ciocolată super moale, fără unt și fără gluten
Căutați o prăjitură de ciocolată moale și apetisantă, dar fără unt și fără gluten? Secretul este în dovleac, care face aluatul natural umed și moale, fără a fi nevoie de produse lactate. Un plus este dat de crema de migdale, care îi conferă o aromă intensă și o textură catifelată.
O rețetă rapidă și ușoară, perfectă de preparat cu ingrediente de sezon și ideală începând cu luna septembrie. Află cum să o prepari pas cu pas și adu pe masă cel mai irezistibil desert de toamnă.
De ce acest tort trebuie încercat imediat
- Potrivit pentru multe nevoi: fără gluten și fără unt (în mod natural fără lactoză)
- gust irezistibil: dovleacul face aluatul umed, ciocolata intensă, migdalele pentru structură
- rapid și ușor: doar câțiva pași, aluatul chiar și într-un blender
- versatil: perfect pentru micul dejun, gustare sau desert
- ușor de pregătit pentru masă: se păstrează bine și poate fi porționat fără să se sfărâme
Ingrediente pentru prăjitura cu dovleac și ciocolată
- 200 g dovleac (noi am folosit butternut)
- 150 gr de ciocolată
- 100 g făină de migdale
- bicarbonat de sodiu (1/2 linguriță)
- 2 ouă
- 30 g miere
- 45 g cremă de migdale
Aruncați o privire la rețetă
Ți s-a făcut poftă să o încerci? Urmați rețeta noastră pas cu pas și descoperiți cât de ușor este să faceți acasă această delicioasă prăjitură cu ciocolată și dovleac: doar câteva ingrediente, fără ustensile speciale și sfaturi privind coacerea, depozitarea și variațiile. În doar câteva minute veți avea un aluat moale și parfumat, perfect pentru micul dejun, gustare sau desert.
Daniele Mainieri
Comentarii