Petitchef

Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței

Pentru o masă completă și gustoasă, încercați Yakisoba! Un fel de mâncare asiatic făcut cu tăiței soba, carne de porc și legume. Vă însoțim pas cu pas în realizarea acestei rețete ultra simple. Și nu uitați de betișoare ;-)

Felul principal
20 porții
15 min
7 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

20

Sos Yakisoba:

Decor (opțional):

Preparare

  • Gătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Noi i-am fiert 2 minute în multă apă clocotită cu sare, apoi i-am scurs. Dacă nu folosiți tăițeii direct după gătire, adăugați un strop de ulei de măsline și amestecați-i astfel încât să nu se lipească.
  • Pregătiți sosul Yakisoba:
    Combinați sosul de soia, sosul de stridii, sosul worcestershire, ketchup-ul și zahărul. Amestecați și dați deoparte,
  • Tăiați varza, cepșoara, morcovii și ardeii în fâșii Julienne. Tocați mărunt usturoiul. Tăiați carnea de porc în fâșii.
  • Turnați ulei de floarea soarelui (sau ulei neutru) într-o tigaie. Sotați carnea și legumele. Când carnea s-a rumenit frumos, adăugăm tăițeii. Căliți timp de 3 minute la foc mare.
  • Turnați sosul peste tăiței și mai căliți cateva minute.
  • Serviți într-o farfurie adâncă și presărați cu bonito uscat (Katsuobushi), ghimbir murat, boabe de soia (Edamame) și câteva frunze de coriandru proaspăt.
    Gata!

Observații:

Ce tăiței să alegi pentru a face o Yakisoba?
Am folosit tăiței soba făcuți cu făină de grâu, dar există și din făină de hrișca. Puteți găsi tăiței proaspeți dar și uscați, așa că urmați instrucțiunile de gătire de pe ambalaj.

De asemenea, puteți înlocui tăițeii soba cu tăiței udon care sunt mai groși, așa că veți face un Yakiudon.

Puteți înlocui carnea de porc cu pui, creveți... Adaptați rețeta după gusturile proprii!

Poze

Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței - poza 2
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței - poza 3
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

Aayu13, 24/06/2022

Am făcut de ne numarate ori
Foarte buna

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
szokeflorica, 12/11/2023

Interesant!

(0) (0) Abuz
Mirela, 02/03/2023

Multumesc, eram chiar interesata sa stiu cum se face! Retetele de aici nu sunt imperative, nu sta nimeni cu pistolul in spatele cuiva ca sa le gateasca. Deci cine vrea le face, cine nu, nu. Ramineti la sarmale si chiftele. Retetele pot fi si o lectura, un mod de a cunoaste gastronomiile altor tari, de a face cunostinta cu alte combinati care de multe ori iti par imposibile.

(3) (1) Abuz
Christi, 01/06/2022

Eu prefer totus o mancare romaneasca....Sosuri si iar sosuri Bof....

(0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 01/06/2022

Prea multe ingrediente necunoscute si foarte scumpe pentru majoritatea romanilor. V-am mai spus, lasati-ne naibii cu retetele de genul asta! Cati dintre noi au in casa in permanenta taitei soba, muguri de fasole, ghimbir, sos de stridii, coriandru, sos Worcestershire, cepsoara si alte abrambureli de soiul asta?

(5) (4) Abuz
costi1960, 01/06/2022

O fi gustoasa insa-i excesiv de elaborata. Cele mai simple mincaruri sunt si cele mai bune.

(4) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează