Petitchef

Aperitiv de hribi (Masa de Revelion 2011)


Se face mai intai un aluat de paine din 300 g de faina, la care se adauga 2 oua, o lingura buna de unt si lapte in loc de apa. Se lasa la dospit cel putin 30 de minute. 

Din 400 de grame de hribi conservati pentru iarna, se face un amestec ca aici cu ceapa prajita si verdeata, 1-2 oua, piper, sare si un morcov ras pe razatoarea mare. 
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde o singura foaie si se unge cu amestecul de hribi. 

Apoi se ruleaza strans

si se pune intr-o tava de cozonac unsa cu ulei, care merge la cuptorul incalzit aproximativ o ora la foc potrivit. Pe deasupra rulada astfel obtinuta se unge cu ou batut inainte de a o pune in cuptor.

Cand este gata, se scoate pe o planseta din lemn si se lasa sa se raceasca.

La masa se taie felii si se pun pe un platou. 

Nu este cine stie ce grozavie, dar e bun. Dupa gustul meu ar fi si mai bun cu niste arome mai tarisoare, dar taica'meu este foarte traditionalist in aceasta privinta, adica in afara de piper si marar sau patrunjel extrem de rar mai foloseste si altceva la mancaruri.
Vreau sa va mai spun ca a luat reteta dintr-o revista de integrame, reteta care nu continea deloc cantitatea de lichid care este necesara la aluat :)) 

Maine, salata de ton, asa cum am facut-o eu de Revelion. Sau poate chiar in seara asta.






Comentarii:

21/09/2013

MERITA INCERCAT

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aperitiv buturuga de crăciun
Aperitiv "buturuga de crăciun"
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1 h 8 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Cum sa bei corect de Revelion Cum sa bei corect de Revelion O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.