Petitchef

Paine de casa

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

300 ml apa

25 g drojdie proapata sau 1 plic de drojdie uscata

50 g unt sau 2 linguri ulei

2 lingurite miere sau zahar

1 lingurita sare

1 ou pentru glazurat + susan pentru decor

Preparare

  • Se pun toate ingredientele in cuva masinii, incepand cu apa, pe urma faina, untul, sarea , zaharul iar in centrul fainii, se aseaza drojdia , dar in asa fel, incat sa nu ajunga in apa.
  • Se seteaza la programul de dospire.Cand programul s-a terminat, se scoate aluatul din cuva si se pune pe plansa de lucru, dupa care i se da o forma lunguiata, precum e cea a tavii.
  • Se aseaza aluatul in tava unsa in prealabil cu unt sau ulei si pudrata cu faina, dupa care se lasa aluatul la odihnit vreo 20- 30 minute, fiind acoperit de un prosop de bucatarie.
  • Cand aluatul a crescut frumos, cam dublul celui ce a fost initial, se unge cu galbenus de ou si se presara susan deasupra.
  • Se pune la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la foc domol, pana cand devine de un auriu superb. Oricum , va veti da seama si dupa mirosul ce se formeaza in bucatarie ca painica este gata, credeti-ma .
  • Pentru a fi siguri ca painea este gata, atunci cand o scoateti, ciocaniti in fundul acesteia iar daca suna a gol, inseamna ca este gata. Se scoate pe un grilaj si se lasa la racit.
  • Este foarte gustoasa cand e inca calduta, insa dupa unele pareri, e de preferat ca painea sa fie consumata la 2 ore dupa racire, deoarece , altfel devine greu digerabila si ne alegem cu dureri de burta.

Poze

Paine de casa, poza 1Paine de casa, poza 2Paine de casa, poza 3Paine de casa, poza 4Paine de casa, poza 5Paine de casa, poza 6





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine de casa
Paine de casa
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Paine de casa
Paine de casa
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Paine de casa la tava - reteta traditionala romaneasca
Paine de casa la tava - reteta traditionala romaneasca
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retetePizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: