Petitchef

Paine Brioche fara unt, super pufoasa

Desert
8 porții
30 min
4 ore
20 min
Ușor
195 Kcal
O paine super pufoasa si fara unt

Ingrediente

Numarul de porții: 8
250 gr faina

1 ou

12 gr drojdie proaspata (sau un plic de drojdie uscata amestecata cu 2 linguri de apa calda)

50 ml de lapte

100 gr smantana proaspata (sau 30% grasime smantana lichida)

5 gr sare

30 gr zahar


Decor:

1 galbenus

1 lingura de apa

3 linguri de zahar perlat

Materiale

1 tava pentru paine (noi am folosit o tava de 22 cm lungime si 11 cm latime)
Robot de patiserie
Pensula de silicon

Preparare

  • In vasul robotului se toarna 250 gr de faina, oul, drojdia, smantana proaspata, sarea si zaharul.
  • Framantati la viteza 1 timp de 5 minute, apoi la viteza 2 timp de 10 minute
  • Formati o bila din aluat si lasati sa creasca timp de 1 ora
  • Degajati aluatul si puneti-l intr-un bol, apoi acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider timp de 1 ora.
  • Scoateti din frigider si impartiti aluatul in 3 parti egale. Rulati aluatul in 3 suvite de aproximativ 40 cm lungime.
  • Faceti o impletitura cu cele 3 suvite apoi puneti painea impletita intr-o tava speciala.

    Lasati ca creasca timp de 2 ore intr-un loc cald (pana cand aluatul ajunge la nivelul formei de copt)
  • Amestecati galbenusul cu 1 lingura de apa si ungeti briosa cu o pensula de silicon. Se presara cu zahar perlat
  • Coaceti 160°C timp de 25 minute.
  • Scoateti din cuptor, scoateti briosa din tava si lasati sa se raceasca pe un suport

Observații:

Poate fi pastrata timp de 2 - 3 zile intr-un recipient etans.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (72g)
Calorii: 195Kcal
  • Carbo: 32.6g
  • Grăsimi: 4.4g
  • Grăsimi sat.: 2g
  • Proteine: 5.4g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 10.7g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7

Poze

Paine Brioche fara unt, super pufoasa, poza 1
Paine Brioche fara unt, super pufoasa, poza 2
Paine Brioche fara unt, super pufoasa, poza 3
Paine Brioche fara unt, super pufoasa, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor
Rețetă Paine pufoasa
Paine pufoasa
6 porții
4h30m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Paine fara drojdie, cu iaurt
Paine fara drojdie, cu iaurt
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)
Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)
10 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăPainea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Unt versus MargarinaUnt versus Margarina

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei