Paine impletita aromata cu pesto

votează acum
Felul principal
Foarte ușor
2 h 50 m
281 Kcal

O reteta de casa, accesibila tuturor si potrivita pentru ridicarea moralului: D Urmati pasii pentru a face aceste painici impletite si aromate cu pesto verde! Totul este explicat in retata scrisa, fotografii si in videoclip.

Ingrediente

4
Cost estimat: 0.76 (0.19€/porție)

Materiale

  • sucitor
  • robot patiserie

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare2 ore
Gătire30 min
  • Paine impletita aromata cu pesto - Preparare etapa 1Puneti faina si sarea in vasul robotului. Formati o gropita si asezati drojdia faramitata (aveti grija sa nu intre in contact cu sarea). Adaugati parmezanul, uleiul de masline, apa si framantati aproximativ 5 minute.
  • Paine impletita aromata cu pesto - Preparare etapa 2Formati minge din aluat si lasati sa se odihneasca timp de o ora la temperatura camerei.
  • Paine impletita aromata cu pesto - Preparare etapa 3Separati aluatul in doua bucati. Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, apoi intindeti pesto peste aluatul intins.
  • Paine impletita aromata cu pesto - Preparare etapa 4Rulati aluatul si apoi intindeti usor pentru a-l lungi. Taiati pe jumatate, in lungime.
  • Paine impletita aromata cu pesto - Preparare etapa 5Rasuciti cele doua suvite.
  • Paine impletita aromata cu pesto - Preparare etapa 6Insafurati suvitele rasucite, dand forma unui melc, apoi transferati pe o tava acoperită cu hartie de copt.
  • Paine impletita aromata cu pesto - Preparare etapa 7Lasati cele doua painici sa stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Ungeti ulei de masline painicile si coaceți 30 minute la 180° C.
  • Paine impletita aromata cu pesto - Preparare etapa 8Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile consumului de paine impletita cu pesto?

Painea impletita cu pesto este nu doar delicioasa, ci si o sursa de nutrienti, datorita ingredientelor precum faina, uleiul de masline si pesto, care aduc antioxidanti si grasimi sanatoase.
Prepararea durează aproximativ 2 ore și 50 de minute, incluzând timpul de odihnă și coacere.
Da, rețeta este clasificată ca fiind foarte ușoară, ceea ce o face accesibilă chiar și celor care nu au experiență în bucătărie.
Se recomandă utilizarea pesto-ului verde, dar poți experimenta cu diferite tipuri de pesto, cum ar fi cel de roșii uscate sau de măsline, pentru a varia aromele.
Desigur! Poți adăuga ierburi aromatice, brânză sau chiar semințe pentru a personaliza rețeta și a-i da un gust unic.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 281Kcal
  • Carbo: 44.4g
  • Grăsimi: 7g
  • Grăsimi sat.: 1.2g
  • Proteine: 8.3g
  • Fibre: 2.8g
  • Zahăr: 1.7g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (127g)

Echipamente de gătit

cuptor

Atribute

Poate fi congelat
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: