Pateuri cu branza

(4.44/5 - 39 voturi)
6 comentarii

  • Pateuri cu branza
  • Pateuri cu branza, Poza 2
  • Pateuri cu branza, Poza 3
  • Pateuri cu branza, Poza 4
  • Pateuri cu branza, Poza 5
  • Pateuri cu branza, Poza 6
  • Pateuri cu branza, Poza 7
  • Pateuri cu branza, Poza 8
  • Pateuri cu branza, Poza 9
  • Pateuri cu branza, Poza 10
  • Pateuri cu branza, Poza 11
  • Pateuri cu branza, Poza 12
  • Pateuri cu branza, Poza 13
  • Pateuri cu branza, Poza 14
Tipul rețetei:
Aperitiv
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
60 min
Gătire:
20 min
Gata în:
1 h, 20 m
Dificultate:
Foarte ușor
Calorii:
347 Kcal (1 porție)
ProPoints:
9 (1 porție)
SmartPoints:
10 (1 porție)

Ingrediente

- ou
- 1 lingura otet
- 3 linguri apa minerala
- faina cat cuprinde
Crema pentr uns foaia:
- 1 pachet margarina
- 1 cana faina

Preparare

Etapa 1

Se pune intr-un castron oul, se adauga lingura de otet, apa minerala,Apoi faina si se framanta un aluat omogen.Se intinde o foaie nici prea subtire dar nici groasa.

Etapa 2

Margarina se amesteca bine cu faina.
Pana rezulta o pasta mai grosuta.Se pune din pasta de margarina doar jumatate din pasta (cealalta jumatate o punem a doua oara) pe foaie.
Si apoi se intinde cu o lingura sau spatula pe toata foaia.

Etapa 3

Si incepem sa o impaturim, aici las pozele sa vb in locul meu.Se pune pe o farfurie si se da la frigider pentru 30 minute.Dupa 30 de minute scoate foaia din frigider o intindem si o ungem cu jumatatea de pasta ramasa.O impaturim la fel si o mai lasam 30 de minute in frigider.

Etapa 4

Dupa cele 30 de minute scoatem foaia si o punem pe o masa tapetata cu faina.Si intindem cat putem de subtire dar nu foarte.Taiem patratele potrivite sau depinde cat vrem sa ne iasa de mari pateurile.Amestecam telemea de vaca cu un ou.Si punem pe fiecare patratel la margine din compozitia de telemea

Etapa 5

Cealalta parte fara telemea se aduce peste partea cu telemea si se pun in tava neunsa cu nimic.
Deasupra se pot unge cu ou batut, eu am uitat sa le mai ung.Se da la cuptorul preincalzit dinainte 15-20 de minute, pana se auresc frumos.Si astea sunt minunatele mele pateuri, foaiel sunt exact ca cele cumparate din comert, o bunatate.
Va doresc pofta buna.

Rețete inrudite


Informații nutriționale (pentru o porţie):

347Kcal17%

Calorii

59g20%

Carbo

6.1g9%

Grăsimi

1.3g6%

Grăsimi sat.

11.5g23%

Proteine

3.3g13%

Fibre

1.7g2%

Zahăr

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 118g

Întrebări:







Comentarii:

13/08/2011

SUNT EXCELENTE AM 10 ANI SI IMI PLACE SA GATEST SI MI-AU REUSIT DIN PRIMA BUNICUL MEU ARE DIABET SI CAT DE DES POT II FAC PATEURI CU BRANZA SI LE MANANCA CU POFTA SI II PLAC MULT VA RECOMAND CU CEA MAI MARE PLACERE SA LE FACETI!!!!!

(0) (0) Abuz
17/01/2014

Cu siguranta o sa fac. mi se pare excelenta reteta

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
08/08/2014

3 linguri de apa minerala sau 3 cani?

(0) (0) Abuz
19/11/2013

Super bune de te lingi pe degete

(0) (0) Abuz
28/10/2013

Abia astept sa o incerc

(0) (0) Abuz
27/01/2014

O reteta excelenta!

(0) (0) Abuz


Punctează această reţetă:

Video sugerat

Bagel cu somon, castravete si crema de branza




Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaBranza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza AlbastraCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale