Medalioane facute din leguminoase: linte rosie. Culoarea lor portocalie se va potrivi perfect cu ce a morcovilor ;-)
O modalitate buna de a integra legumele si proteinele vegetale intr-un preparat.
In mod natural, fara gluten, aceasta reteta este perfecta si pentru dietele vegetariene / vegane .
Taiati ceapa in bucati si caliti-o in tigaie cu o lingura de ulei de măsline. Adăugati morcovii curatati si taiati in felii. Acoperiti cu apa si fierbeti 15-20 de minute. Scurgeți daca este necesar si dati deoparte.
Fierbeti lintea intr-o cratita cu apa timp de aproximativ 20-25 minute. Preincalziti cuptorul la 200° C.
Intr-un blender, se adauga morcovi, ceapa, lintea rosie, sucul de lamaie, cateii de usturoi, paprika, sare, piper, 1 lingura de ulei de masline si jumatatea din cantitatea ovaz.
Dupa ce amestecul s-a transformat intr-un aluat, puneti-l intr-un castron si adaugați cealalta jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz si patrunjelul tocat. Amestecati. Adăugați coriandrul tăiat. Se amestecă.
Dacă aluatul pare puțin lichid, nu ezitați să adăugați fulgi de ovăz.
Pe o tava captusita cu hartie de pergament, formati medalioane. Noi am folosit in cazul de fata un taietor de fursecuri, dar putem forma doar bile din aluat si apoi il aplatizam oe foaia de copt.
Coaceti 20-25 minute.
Si gata, Medalioanele dvs. sunt gata! Nu ezitati sa faceti un sos care sa le insoteasca. Noi am amestecat iaurt, suc de lamaie si cateva plante aromatice :-)