Petitchef

Caprioara Rumenita Inceeeet la Cuptor

Saptamana trecuta m-am pomenit cu o pulpa de caprioara cadou. N-am mai gatit asa ceva pana acum asa ca am fugit repede la prietenul "Google" sa ne sfatuin. Am hotarat sa o marinez si fac slow-cooked - eram un pic ingrijorata ca - fiind vorba de vanat - nu o sa iasa destul de frageda. Dar nu a fost cazul - dupa 36 de ore de marinare si inca 4 ore de perpelire la foc mic in cuptor a iesit o minunatie frageda si suculenta.

Intai si intai am marinat bestia intr-un amestec de 6 linguri de ulei de masline si 6 linguri de otet de vin + o ceapa rosie mica si 6 catei de usturoi + cate o lingurita de boabe de coriandru, ienibahar, mustar, piper negru, sare si cateva ramurele de cimbru si rozmarin jumulite din ghiveci. Am zdrobit intai condimentele in mojar, apoi am adaugat si ceapa si usturoiul taiate in bucatele mici in mojar si le-am busit bine si pe ele pana am obtinut o pasta la care am adaugat otetul si uleiul. Am uns pulpa cu amestecul asta pe toate partile, am invelit-o in folie de aluminiu si am uitat-o pe balcon, la rece, timp de vreo 36 de ore.


A 2-a zi, am pus-o in tava si am bagat-o, asa invelita cum era, in cuptorul incins, la 180 de grade. S-a copt acolo incet-incet timp de 3 ore. Dupa cele 3 ore, i-am scos folia, am uns-o cu un pic de ulei de masline si am bagat-o la loc in cuptor pentru inca o ora, ca sa se rumeneasca frumos.

Cand a fost gata distractia, am lasat pulpa sa se odihneasca vreo 30 de minute si din sosurile minunate care au ramas in tava am facut un gravy - le-am clocotit vreo 10 minute (pe aragaz) imreuna cu 2 pahare de vin rosu, inca niste sare si piper si 1 lingurita de faina. Au scazut frumos si a iesit un sos genial si aromat - perfect pentru friptura noastra.

Puneti langa ea niste piure (cu patrunjel in cazul nostru) si o salata verde si minunati-va!







Comentarii (11):

08/01/2014

Suna bineeeee, eu o sa fac astazi spate si ma voi folosi de rucul dvs, dar fara sa il mai marinez, pentru c anu am timp :P o zi buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Super merci de reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/02/2014

Bestial

(0) (0) Abuz
22/12/2013

O minunatie

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Astazi o sa incerc si eu aceasta reteta.

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Buunaaaa

(0) (0) Abuz
24/04/2013

Minunat

(0) (0) Abuz
26/01/2013

Consuma cam mult cuptorul ! :) maine ma apuc de marinata !

(0) (0) Abuz
21/10/2012

Intersant ,o sa incerc si eu ,desi sunt putin in dubiu in privinta otetului ,fie el si din vin rosu ,din ce am mai citit ,carnea e caprioara nu se marineaza in otet.dar oricum fripturica arata ff bine asa ca o sa ma risc .felicitari

(0) (0) Abuz
29/06/2012

Super osa incerc si eu.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de caprioara la cuptor
Friptura de caprioara la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Varza cu carne de porc la cuptor (reteta video)
Varza cu carne de porc la cuptor (reteta video)
10 porții
45 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Conopidă rumenită la cuptor
Conopidă rumenită la cuptor
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
4 porții
1 h 3 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei