Petitchef

Cartofi copti cu sos de smantana si bacon

U Una ... alta ....
(3.82/5 - 11 voturi)



Se spala bine-bine cartofii (eu am pus 3 de persoana), fara sa se curete de coaja. Eu am folosit cartofi noi. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pun in cuptorul incins, direct pe gratar, aprox. 1 ora, sau pana furculita patrunde foarte usor in ei. De preferat ar fi fost sa folosesc cartofi rosii, dar nu am gasit nicaieri.
Am calit intre timp 200 g bacon, taiat marunt, intr-o tigaie, fara adaos de ulei. Cand s-a prajit bine, am adaugat smantana lichida amestecata cu smantana grasa, cam 200-250 ml, si am amestecat bine, avand grija sa despind resturiel caramelizate de bacon, care au dat un gust bun sosului. Cand sosul s-a legat, am presarat patrunjel si am oprit focul.
... si am servit cu un pahar de zeama de varza rece, care merge nemaipomenit cu cartofii copti.
* pe doi dintre cartofi am pus branza Feta, care s-a topit peste cartofii fierbinti :) buni buni:)








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: