Petitchef

Casuta de ciocolata ninsa

O ideea de decoratie dulce de Craciun.

Pentru aceasta casuta avem nevoie de aprox. 400 gr ciocolata . Eu am folosit ciocolata neagra.
Pentru a construi casuta , ca pentru orice casa avem nevoie de un plan.

Se deseneaza fiecare forma de pe plan pe un carton apoi se taie fiecare piesa idividual.

Se pune ciocolata intr-un bol si se topeste pe bain marie, sau in microunde pana se topeste 3/4 din cantitatea ei. Se scoate din microunde si se amesteca pana cand s-a topit toata ciocolata.
Se amesteca bine pana cand ajunge la o temperatura aproximativ de 30 grade. Cand atingeti cu degetul trebuie sa fie putin calduta.
Se toarna ciocolata pe o foaie de copt fina ,nu cu model . Se niveleaza bine cu un cutit , apoi se ridica un colt de hartie si se scutura batand hartia de masa ca sa se aseze ciocolata si sa luceasca mai tare.

Se pune o alta hartie peste ciocolata si tinand de colturile celor doua hartii se intoarce totul cu partea de sus in jos .
Se inlatura hartia de deasupra , care la inceput de fapt era hartia de dedesupt.
Se incepe decupatul cu piesele de carton taiate anterior. Se pune fiecare piesa pe foaia de ciocolata si tinand cu doua degete cartonul , cu un cutit mic bine ascutit se taie in jurul cartonului , astfel incat sa se taie foaia de ciocolata.
Se ridica piesele obtinute cu grija si se pun deoparte pe o suprafata plana .Ciocolata ramasa se pune din nou in bolul in care am topit ciocolata si o topim din nou la fel ca prima data.

Se pune intr-un con de hartie ciocolata topita , se taie foarte putin varful si se deseneaza pe hartia de copt, forma copacelului , a gardului si a tufelor. Prima data se face conturul apoi se umple.
Se lasa pana se intaresc apoi se pot lua cu grija si se pot pune langa celelalte piese.
Piesele B1, B2 ,C1 si C2 se zgarie cu dosul lamei de cutit astfel incat sa ii dati forma de caramida cladita. Prima data se fac linii orizontale apoi cele verticale

Partea de jos pe care se va monta casa, A1 ,se unge cu o pensula inmuiata in ciocolata astfel incat sa ramana denivelari pe ea.
Se incepe montatul.
Se pregateste un con de hartie in care punem ciocolata topita si il taiem foarte putin la varf.
Se ia partea din spate a casei ,B ul la care nu i s-au facut usa si geamul ,iar cu conul de cartie preparat ,tragem o linie pe marginea lui A1 si montam piesa in picioare. O tinem cateva secunde dupa care se poate lasa.
La fel se monteaza si lateralele C1 si C2 , apoi cealalta piesa B , cea cu usa si geamul ,formand astfel cadranul casei.
Se pune ciocolata pe cantul pieselor B si se monteaza acoperisul D1 si D2.
Se lipeste hornul F1, F2 , F3 si F4 .
Copacul , gardul si tufele se aseaza dupa preferinta . La fel se lipesc si acestea cu un pic de ciocolata.
La sfarsit se pudreaza cu zahar pudra pentru a-i da efectul de casuta ninsa.









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează