Petitchef

COZONAC ARDELENESC - ENY -

Timp de preparare:
max. 3 ore (complexitate ridicata)

Ingrediente:
1 kg faina, 4 oua, 1 pahar de 200 gr.ulei, 22 lingurite zahar, drojdie de 50 ban, 1/2 lapte dulce. coaja de la o lamaie rasa, vanilie.

Mod de preparare: Se dizolva drojdia in 1/2 litru lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul cu restul ingredientelor, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc... Pofta Buna !

Sursa:gustos.ro








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac cu crema de cacao, nuci, stafide si mac
Cozonac cu crema de cacao, nuci, stafide si mac
12 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cozonac pufos
Cozonac pufos
4 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cozonac de post
Cozonac de post
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete de cozonac Retete de cozonac Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.