Petitchef

Crema din oua întregi cu albusul batut spuma

Reteta pentru Crema din oua întregi cu albusul batut spuma
Cînd se prepara din oua întregi, oricare din cremele precedente se poate face mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma tare; se adauga 60?70 g zahar pentru un albus, iar pentru 2?3 albusuri o lingura cu rom si apoi se bat în continuare, pîna cînd spuma se întareste din nou. Dupa aceea, se pun galbenusurile si, în plus, cîte o lingura cu lichid (din cele enumerate înainte sau numai apa simpla) pentru fiecare ou; daca se prepara crema cu cacao, ciocolata, sau nescafe, lichidul va fi apa sau lapte, iar pentru alte creme, lichidul mentionat în reteta.



Compozitia se bate pe un vas cu apa clocotita, 7?8 minute, pîna cînd se înfierbînta si se îngroasa ca un sodou spumos; se ia, atunci, de pe aburi, se adauga cacaua neaparat cernuta, ciocolata rasa sau nescafe, se bate bine pîna cînd se omogenizeaza, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, fara sa se mai bata cu telul. Cînd compozitia ajunge la temperatura degetului, se adauga untul moale (100 g pentru un ou), cu care se bate, pîna cînd se omogenizeaza. Spuma mai dispare, cînd se bate cu untul, totusi crema va fi pufoasa.








Share this on Facebook


Tweet This!


Share this on del.icio.us


Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon


Subscribe to the comments for this post?


Email this via Gmail






Retete asemanatoare

Tort de nuca cu frisca
Sufleu de caise cu sodou de vanilie
Sarlota pralina
Glazura de serbet
Crema din suc de fructe cu gelatina I








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema pasticcera/crema de vanilie
Crema pasticcera/crema de vanilie
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Crema de oua in stil parizian
Crema de oua in stil parizian
10 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Cum separam albusul de galbenus? Cum separam albusul de galbenus? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei