Petitchef

Negresa cu topping caramel!!

Desert
4 porții
40 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
90 g ciocolata amaruie 60-70% cacao

170 g unt nesarat

3 oua mari sau 4 mici

100 g zahar brun

150 g zahar obisnuit

90 g faina

1 praf sare

Preparare

  • Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie.se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat ouale cu zaharul alb & brun pana spumeaza.
  • Apoi se adauga ciocolata racorita deasupra mestecand usor apoi faina si praful de sare.compozitia se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pt 20 min tava folosita are 21/ 31blatul de negresa nu tb sa fie inalt topping caramel:280 g caramele gumate120 ml frisca lichida200 g alune de padure, nuci (prajite) pus intr-o tava si dat la cuptor sa se rumeneasca
  • Caramelele si frisca lichida se pun la topit intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia devine omogena
  • Caramelele si frisca lichida se pun la topit intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia devine omogena
  • Se da la o parte si se adauga alunele/ nucile apoi se toarna compozitia peste blatul de negresa chiar daca e caldut.
  • Se da la frigider sa se intareasca, caramelul, apoi se adauga topping de ciocolatatopping ciocolata:reteta originala prevede masurile date mai jos, dar pus mai mult decat dublu ca sa o acopar toata cu un strat subtire de ciocolata 60 gr. ciocolata amaruie 60 ml frisca lichidasetopesc pe bain marie si se glazureaza negresa in zig-zag.

Poze

Negresa cu topping caramel!!, poza 1Negresa cu topping caramel!!, poza 2Negresa cu topping caramel!!, poza 3Negresa cu topping caramel!!, poza 4Negresa cu topping caramel!!, poza 5Negresa cu topping caramel!!, poza 6Negresa cu topping caramel!!, poza 7Negresa cu topping caramel!!, poza 8



Comentarii:

16/09/2013

E o reteta perfecta pentru o amatoare (ca mine :)): usor de urmarit (pozele au fost foarte utile) si greu de gresit. Iar gustul... este absolut exceptional... si n-o spun doar eu... ci toti cei pe care i-am servit si nu se mai saturau (rude, prieteni, colegi...)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu topping delicios de vanilie
Negresa cu topping delicios de vanilie
4 porții
1h20m
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Negresa
Negresa
8 porții
1h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Negresa
Negresa
8 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa cu Kit Kat ®
Negresa cu Kit Kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Negresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: