
Negresa este una dintre cele mai prajiturile de casa cel mai usor de facut. Este ieftina, rapida si pe placul tuturor, de la mici la mari. Pentru ca este un dulce preferat de aproape toata lumea, exista si varianta „de post”.
Exista trei tipuri de baza de negrese. Primul semana cu un tort, avand o textura aerata. Al doilea este mai dens, semanand aproape cu o prajitura cu ciocolata, iar cel din urma are o textura bogata, incradrandu-se undeva intre cele 2 tipuri de mai sus. Textura este determinata de raportul de ciocolata, unt, zahar si faina din reteta.
Negrese (brownies – denumirea americana) pot fi facute si fara ciocolata, cunoscute sub numele de „blondies” sau pot fi marmorate, facute dintr-un aluat de ciocolata si vanilie. Pentru o textura bogata, adesea se adauga crema de branza.
Lista de ingrediente poate cuprinde nuci, fructe uscate, gem, glazura de ciocolata, frisca ori bezea, ce ofera o aroma si textura aparte. Pot fi tavalite prin nuca de cocos, aromate cu portocale, cu topping de caramel sau de vanilie.
Negresele sunt adesea servite simple sau alaturi de inghetata. In restaurante se pot intalni servite cu frisca. Acasa le servim la o cana cu lapte cald sau la o cafea fierbinte, ori fiecare dupa cum doreste.
Comentarii:
Apasa pe una din retete si vei putea sa vezi modalitatea de ...confectionare a oricareia din negrese. Si cu rabdare,vei gasi si retete ieftine,foarte ieftine.. Spor la cofetarit.
Nu am aflat cum se face, de fapt, o negresa! Nu e o prajitura ieftina.....daca te gandesti la cele doua pachete de unt de buna calitate, ciocolata, coaja de portocale glasata si altele la fel de care ai nevoie ca sa iasa ceva bun!
Imi plac la nebunie negresele cu nuci
Imi place mult aceasta rubric va multumesc ca existati