Negresa – cea mai iubita prajitura de casaNascute dintr-o greseala pe la sfarsitul anilor 1880, Negresele sunt la origine sunt americane si reprezinta un desert cu ciocolata facut cu putine ingrediente. Reteta originala nu includea praful de copt, asa ca rezultatul final era mult mai dens. Legenda spune ca un bucatar neglijent a uitat sa puna praf de copt in aluatul de tort si accidental a pus bicarbonat de sodiu.

Negresa este una dintre cele mai prajiturile de casa cel mai usor de facut. Este ieftina, rapida si pe placul tuturor, de la mici la mari. Pentru ca este un dulce preferat de aproape toata lumea, exista si varianta „de post”.

Exista trei tipuri de baza de negrese. Primul semana cu un tort, avand o textura aerata. Al doilea este mai dens, semanand aproape cu o prajitura cu ciocolata, iar cel din urma are o textura bogata, incradrandu-se undeva intre cele 2 tipuri de mai sus. Textura este determinata de raportul de ciocolata, unt, zahar si faina din reteta.

Negrese (brownies – denumirea americana) pot fi facute si fara ciocolata, cunoscute sub numele de „blondies” sau pot fi marmorate, facute dintr-un aluat de ciocolata si vanilie. Pentru o textura bogata, adesea se adauga crema de branza.

Lista de ingrediente poate cuprinde nuci, fructe uscate, gem, glazura de ciocolata, frisca ori bezea, ce ofera o aroma si textura aparte. Pot fi tavalite prin nuca de cocos, aromate cu portocale, cu topping de caramel sau de vanilie.

Negresele sunt adesea servite simple sau alaturi de inghetata. In restaurante se pot intalni servite cu frisca. Acasa le servim la o cana cu lapte cald sau la o cafea fierbinte, ori fiecare dupa cum doreste.