Petitchef

Dorada in sare

De muuuult vroiam sa incerc dorada in sare, asa ca ieri, dupa ce am cumparat niste fructe din piata si m-am dus sa cumpar somon - dupa modelul specific ca socoteala din casa nu se potriveste cu cea din targ - am cumparat si doua dorade de vreo 700g (vreo 38 de lei kilogramul), ca tare frumos le mai luceau ochii pe patul de gheata :p
Photobucket
Reteta e teribil de simpla - absolutely failproof. Pestii se spala si curata (se despica burta si se scot diverse). In locul matzelor eu am bagat felii de lamaie (mai puteau intra si felurite alte condimente, dar am vrut sa incep cu o varianta basic, astfel ca tura viitoare sa pot completa cu alte arome in cunostinta de cauza).

Se ia o tava incapatoare, se tapeteaza cu folie de aluminiu (ca sa nu se prinda sarea de tava) si se toarna un pat de sare grunjoasa (eu am folosit din aia de muraturi, luata din piata cand cu castravetii :p) si se asaza doradele deasupra.
Photobucket
Peste care se toarna apoi un morman de sare grunjoasa (cat sa fie acoperite bine). Eu am folosit putin sub 2kg de sare.
Photobucket
Se baga vreo 40-45 de minute in cuptorul incins (mai putin daca pestii-s mai mici) si se coc la foc mediu.

Acestea fiind zise, am scos pestii, am spart crusta de sare formata pe langa ele...
Photobucket
...si am scos pielea, care s-a desprins foarte, foarte usor.
Photobucket
Dorada nu e un peste cu oase multe, asa ca a fost suficient sa-i scot sira spinarii. Carnea s-a desprins in bucati si eu am gasit de cuviinta sa o stropesc cu un sos facut din zeama de la 1 lamaie + 1 lingura de ulei de masline + 3 catei de usturoi + 1 legatura de patrunjel, totul tocat la blender. Puteam pune mai mult ulei, ca sa fie mai echilibrat, dar am ales sa ramanem pe partea light & tangy.
Photobucket
In final am facut si o salata de rucola pentru ca a trebuit sa inaugurez un otet de nuci adus da Gabi (:*). Absolut delicios, s-a mancat tot-tot. Spectaculos de bun pentru cat de light & healthy e.
Photobucket






Comentarii (15):

06/08/2014

Delicioasa reteta, chiar m-am luat prin surprindere rezultatul

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/08/2013

Foarte gustoasa !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/02/2015

O singura stea pentru ignoranta de a folosi folie de aluminiu (toxica). Exista foaie de copt pentru asa ceva.

(0) (0) Abuz
26/04/2014

Super buna am incercat si eu multumesc pentru reteta

(0) (0) Abuz
13/04/2014

Nemaipomenita!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Stas !

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Bravo

(0) (0) Abuz
25/08/2013

Cea mai buna!! .... merge si cu putin rozmarina.

(0) (0) Abuz
06/08/2013

Foarte buna reteta merita incercata nota 10

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dorada la cuptor cu legume
Dorada la cuptor cu legume
4 porții
55 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Dorada regala in sos tomat cu masline si ciuperci
Dorada regala in sos tomat cu masline si ciuperci
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dorada cu fenicul
Dorada cu fenicul
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dorada cu ierburi aromate
Dorada cu ierburi aromate
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dorada la cuptor cu legume
Dorada la cuptor cu legume
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei