
Dorada în lapte de cocos
Felul principal Foarte ușor 30 min 20 min
Ingrediente: 400 ml lapte de cocos 100 ml apă 400 gr dorada 2 roșii 1 ardei verde 2 cepe 1 praf de orez auriu (sau sofran) suc de 2 lime 4 linguri ulei de...
Dorada este un peste care seamana cu bibanul sau cu platica. Datorita semnelor distinctive, banda aurie dintre ochi si pata auriede pe obraji i se mai spune si platica de aur. Dorada are carnea alba, ferma, bogata in proteine si cu un gust aparte. Are foarteputine oase si nu este greu de preparat. Se poate pregati atatintreaga (la tava sau umpluta) cat si file. Suporta toate tratamentele de gatire, prajire, inabusire, fierbere sau la gratar.Aveti nevoie de sugetii, iata: dorada la cuptor cu legume, dorada cu ierburi aromate, dorada cu sos de lamaie, dorada la cuptor cu cartofi noi si razmarin sau dorada cu sos de rodie