Petitchef

Cele mai fragede snitele de pui / Chicken Schnitzel

Cele mai fragede snitele de pui / Chicken Schnitzel Se topesc in gura...Toata lumea stie sa faca snitele de pui si sunt destul de multe variante, pornind de la retetele traditionale austriace sau frantuzesti, la cele asiatice, cu fel de fel de arome. Toate sunt foarte bune, eu apreciez mult condimentele exotice si incercarea de a gati si mai ... altfel.
Insa cu pieptul de pui poate fi si o problema : este uneori atos, fad, cam tare. Si chiar daca snitelele traditionale ies foarte bune, niciodata nu vor fi ata de delicioase ca snitelele facute din carne macerata. Incomparabil!
Deci, asta e secretul: snitelele facute din carne marinata se fac mai repede, nu se ard din cauza ca ar trebui tinute pe foc prea mult ca se patrunda carnea si nici nu se intaresc pana a doua zi.
Fiecare face baitul asa cum ii place. Eu am am avut un piept de pui mic, cat pentru doua portii. Marinata am facut-o dintr-o cescuta cu vin alb in care am dizolvat un sfert de lingurita de miere; am turnat-o peste carnea taiata fasii si batuta usor cu dosul cutitului. Am mai pus o jumatate de cescuta cu ulei, felii de usturoi (da o aroma foarte placuta), frunze de busuioc, coriandru zdrobit (putin) si piper pisat. Se mai poate pune ceapa, cimbru sau alte arome. Sare nu se pune acum, caci scoate sucul din carne. Ideea e ca in acest fel carnea se va hidratata si se va fragezi in aceasta zeama aromata. Dam carnea la frigider, pentru cel putin 30 de minute, intr-un vas acoperit.
*** Daca nu avem vin atunci cand vrem sa facem o marinata sau un sos il putem inlocui; in loc de o cescuta cu vin vom folosi o cescuta cu apa in care am amestecat-o lingura de otet din vin si o lingurita de miere de albine (este foarte bun si pentru fripturi la cuptor sau la tigaie, pentru peste).
In continuare, preparam pane-ul asa cum dorim: eu l-am facut din ou amestecat cu o lingura de apa si faina. Scoatem fasiile din pui din nmarinat, le intindem pe un tocator si le presaram cu sare si piper; le trecem prin faina, prin oua, si le prajim in uleiul incins; dupa ce au "inflorit " pe o parte, le intoarcem imediat pe cealalta parte, ca sa fie frumoase; daca le lasam mai intai sa se prajeasca numai pe o parte, se va scurge oul de pe partea de deasupra a snitelului; le prajim la foc mediu spre mic, pe o parte si pe alta: sunt gata cand furculita intra usor in ele. Le scoatem pe servete de hartie si le servim ca aperitiv...........
.............sau cum am facut eu, cu piure de cartofi. Sunt delicioase, dar nu trebuie sa ne gandim deloc la calorii. Lasam pe altadata astfel de ganduri.







Comentarii:

23/04/2015

Din descriere este super.

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Gustos niami

(0) (0) Abuz
01/02/2014

Foooarte bun

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Am incercat nu au iesit chiar ca de obicei dar mult mai bune

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz
02/11/2012

Super

(0) (0) Abuz
15/05/2012

Acum merg sa fac! Va pup :*)

(0) (0) Abuz
30/04/2012

Sper sa iasa bune, deoarece eu nu le-sm preparat asa pana acum.Multumesc de sfaturi.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Snitele fragede din cotlet
Snitele fragede din cotlet
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Snitele din piept de pui
Snitele din piept de pui
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Snitele din piept de pui
Snitele din piept de pui
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Snitele pin piept de pui pane
Snitele pin piept de pui pane
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Snitele de pui in aluat de bere
Snitele de pui in aluat de bere
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Snitele de pui
Snitele de pui
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează