Petitchef

Pizza

Felul principal
8 porții
30 min
25 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Aluat

600 g faina

30 g drojdie proaspata

1 ou

100 ml lapte

300 ml apa

50 ml ulei

20 g zahar

15 g sare

Sos

400 g sos de rosii

10 g zahar


2 g cimbru

30 ml ulei de masline

5 g sare

Topping

6-8 felii subtiri prosciutto crudo

ciuperci crude

300 g mozzarella

1 ardei capia rosu

masline negre

masline verzi cu gogosari

sare

piper

Preparare

  • Drojdia, oul si faina trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut, iar dupa ce a dospit, se amesteca impreuna cu faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda si se lasa la crescut. Se curata ciupercile, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc in putin ulei, 10 minute.
    Sosul de rosii condimentat cu sare si piper, impreuna cu zaharul, oregano, cimbrul si uleiul de masline se mixeaza cu blenderul pana devin un piure.
    Din aluat se ia o patrime. Din restul de aluat se formeaza o bila care se intinde apoi pana ajunge la grosimea de 6-7 mm, apoi se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei si presarata cu gris. Intindem si celalalt aluat in forma de panglica de aprox. 10x40 cm. Taiem cateva felii de mozzarella in forma de bete de 1 cm, le asezam pe aluat si infasuram aluatul astfel incat sa obtinem un cordon. Il asezam in tava pe margine, peste foaia de aluat intinsa.
    Peste blatul din tava se intinde sosul de rosii, se presara mozzarella rasa, se aseaza ciupercile si feliile de prosciutto. Se orneaza cu felii de ardei si masline si se introduce tava in cuptorul incins la 280°C pentru 15-25 minute.



Comentarii (74):

27/08/2016

Sugi pula

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/07/2015

Foa2rte buna si gustoasa!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/09/2014

Cred ca estef. buna:,aromata cu putine calorii,dar va rog fara lapte si ou in aluat si sosul de rosii trebuie intii scazut la temp lenta, racorit la temp miinii,apoi amestecat cu arome si atunci se va putea intinde peste aluat,fara sa-l inunde.Pentru cei cu experienta ,nu este necesara explicatia.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/02/2014

Delicioase toate retetele

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/02/2014

Imi place

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/11/2013

Aceasta e pizza este delicioasa! Iese extrem de pufoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/07/2013

De unde e foto ca sigur nu e dupa reteta! in primul rand lichidele sunt mult prea multe, am pus doar laptele si e gata aluatul apoi cu oul ce se face?
reteta nu e destul de explicita(am dedus ca trebuie adaugat oul la aluat dar cand? in lapte sau la faina). cu mozzarela care e treaba ca nu am inteles. poate gandesc eu mai lent azi !e foarte usor sa adaugi o foto de aiurea de pe net dar reteta ma dezamagit....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/07/2013

Cel mai bun blat!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/06/2013

Minunnta retetta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pizza con pollo
Pizza con pollo
8 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pizza cu spanac
Pizza cu spanac
8 porții
55 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Pizza calzone
Pizza calzone
4 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Pizza cu fructe
Pizza cu fructe
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu kit kat
Pizza cu kit kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaAlege pizza care-ti place!Alege pizza care-ti place!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: