Petitchef

Foi de placinta de post

Foi de placinta de post Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezultatul a fost spectaculos de bun :)
Ingrediente pentru foile de placinta:
- 14 linguri ulei
- 10 linguri apa
- 21 linguri faina
- un varf cutit sare
Intr-un castron amestecam 14 linguri cu faina, 10 linguri apa, 7 linguri ulei si un varf de cutit de sare. Vom obtine un aluat potrivit de tare.
Intr-un alt castron amestecam foarte bine 7 linguri ulei cu 7 linguri faina, pana obtinem un fel de crema.
Din aluat intindem o foaie pe care o acoperim cu crema din ulei si faina.
Rulam aluatul si il lasam sa se odihneasca timp de 30 minute.
Dupa expirarea acestui timp, impartim aluatul in doua si intindem doua foi.
Observati cum aluatul banal si obisnuit se transforma intr-un aluat de foietaj in toata regula :) , cu foite subtilere si transparente.
Pentru a umple foile, am pregatit doua umpluturi (de post bineinteles ): mere cu zahar si scortisoara
... si tofu cu stafide si dulceata de capsuni.
Ungem foile cu umplutura dorita, le rulam si le bagam la caldura cuptorului incins dinainte, pe raftul de sus, la foc mediu, pana se bronzeaza frumusel.
Pudram cu zahar pudra si servim. Este delicioasa atat calda cat si rece. Un desert perfect pentru o zi de post :)
Acest aluat poate fi folosit si la alte preparate de post: cornulete, saratele...
Reteta am gasit-o in revista Practic in bucatarie.







Comentarii:

26/11/2013

Super, eu am facut-o si cu gem

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/11/2013

Super!

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Divin!

(0) (0) Abuz
04/08/2013

BUN

(0) (0) Abuz
hangan_e2013
hangan_e2013, 17/04/2013

Este extrraordinara aceasta reteta! nu ezitati sa o incercati ! va multumesc ,ca mi-ati dat posibilitatea sa ofer familiei mele dulciuri de cea mai buna calitate !!! va multumesc!

(0) (0) Abuz
17/04/2013

Este extrraordinara aceasta reteta! nu ezitati sa o incercati ! va multumesc ,ca mi-ati dat posibilitatea sa ofer familiei mele dulciuri de cea mai buna calitate !!! va multumesc!

(0) (0) Abuz
16/03/2013

Foarte bn

(0) (0) Abuz
10/02/2013

Foarte buna reteta,,multumim am facuto ,,nemaipomenit de bun aluat

(0) (0) Abuz
26/11/2012

Extraordinara reteta de foi de placinta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează