Petitchef

Friptura de rata si pui cu vin, la cuptor

by Alice albinutza

  

  Am primit o ra??, ....ra?? le?easc? de felul ei,...o ra?? de curte, crescut? bio, eco sau cum li s-or mai zice.

  Cotrob?ind pe internet am dat peste mai multe re?ete de friptur? de ra??, dar pân? la urm? a trebuit s? improvizez ceva, având în vedere c? fiind ra?? de curte, avea o carne mult mai a?oas? decât e in general carnea de ra?? de magazin, iar pielea era ceva gen ?oric..:))
 A?adar ingrediente:
 un piept ?i dou? pupe de ra??,

 ni?te pulpe de pui, puse în eventualitatea în care e?ueaz? complet ra?a, s? avem totu?i ceva de mâncat,

 sare, 
 enibahar, tarhon (foarte pu?in), boia de ardei dulce, delikat, frunze dafin,
 ulei,

 250ml vin alb, demidulce
  Se scoate pielea (în cazul meu - ?oricul) de pe pieptul de ra?? ?i se spal? bine cu ap? rece.


  Se vor pune buc??ile de carne într-un castron, dup? care se vor freca foarte bine cu ulei, sare, delikat, enibahar, tarhon, boiaua de ardei ?i frunzele de dafin. Peste toate se va turna 100 ml vin alb demidulce. Se va acoperi totul cu o folie ?i se va l?sa la frigider cam 2-3 ore. 
   Apoi se vor a?eza toate buc??ile de carne într-o tav?, sau vas yena, se va mai turna restul de 150ml vin ?i pu?intic? ap? rece.
    Se d? toul în cuptorul încins aproximativ 100 minute, stropindu-se carnea din 15 în 15 minute. Dup? vreo 60 de minute e bine s? scoate?i carnea de pui, care va fi gata mult mai devreme, l?sând în continuare ra?a s? se rumeneasc? frumos. 
   Friptura de ra?? va fi foarte gustoas?, v? va trebui doar ceva mai mult? r?bdare, decât pentru o friptur? obi?nuit?, s? zicem.
 Poft? Bun?! 
*** Cer scuze cititorilor ?i privitorilor mei de blog...nu am poze cu produsul final. Întrucât audien?a a fost foarte încântat?, s-a uitat complet de blitz.












Comentarii:

19/12/2016

Limba romana e foarte grea, cum poti scrie in halul asta?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Popa marcu, 25/01/2018

Ok.

(0) (0) Abuz
13/02/2015

Ok

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Astept si blitz

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura Orloff
Friptura Orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: